Thursday, 25 April, 2024

Επιμένει ο Φίλης: «Δεν υπάρχει Βόρεια Ήπειρος, μόνο Νότια Αλβανία»

«Υπάρχει βορειοηπειρωτικός αλυτρωτισμός κατ’επάγγελμα. Η ελληνική κυβέρνηση δεν θέτει θέμα αλλαγής των συνόρων. Θέτει όμως θέμα προστασίας των δικαιωμάτων της ελληνικής κοινότητας

της Νότιας Αλβανίας», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open το βράδυ της Παρασκευής.
Για την αντίδραση της κυβέρνησης στην υπόθεση Κατσίφα, ο κ. Φίλης είπε: «η κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί με πράξη και με λόγια. Θα προσπαθήσουμε να δούμε τι έχει γίνει» και για την κηδεία ανέφερε πως η συμμετοχή ήταν μεγάλη και οι άνθρωποι που ήταν εκεί «δεν είχαν σχέση με τις φωνές που δημιούργησαν πρόβλημα και είπαν συνθήματα όπως: η Βόρειος Ήπειρος είναι ελληνική θα επιστρέψουμε και θα τρέμει η Γη». «Δεν θέτει θέμα αλλαγής συνόρων η κυβέρνηση» συμπλήρωσε ο κ. Φίλης και για ακόμα μία φορά είπε πως δεν υπάρχει Βόρεια Ήπειρος αλλά Νότια Αλβανία.
«Δεν πιστεύω πως πρέπει να υπάρχει παρακολούθηση πολιτών χωρίς προφανή αιτία» είπε ο Νίκος Φίλης αναφερόμενος στον «έλεγχο» που έκαναν μέλη του Ρουβίκωνα σε αστυνομικούς. «Δεν θεωρώ πως ο Ρουβίκωνας είναι το πρόβλημα της ασφάλειας της χώρας, είναι ευτελές» είπε ο κ. Φίλης και ανέφερε πως πρέπει να υπάρχει «δημοκρατική αστυνομία που βάσει νόμου θα ασκεί τα καθήκοντά της». «Αν για κάτι που δεν μπορεί να κατηγορηθεί αυτή η κυβέρνηση είναι το πλαίσιο δημοκρατικών ελευθεριών που έχει καθιερώσει. Διασφαλίσαμε ένα δημοκρατικό πλαίσιο λειτουργίας», είπε.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου