Thursday, 28 March, 2024

Δημοσκόπηση με μηνύματα για ΟΛΟΥΣ! Ο «μισητός» Τσίπρας, ο Κυριάκος που δεν πείθει και το ΠΟΤΑΜΙ που φεύγει…

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα (κύριο συμπέρασμα) από όλες τις μετρήσεις, προκύπτουν τα εξής, πάντα και σύμφωνα με πληροφορίες

1. Ο Αλέξης Τσίπρας «έπεσε» περισσότερο στα μάτια των Ελλήνων. Ωστόσο, παραμένει το ισχυρό χαρτί – το απόλυτο = του ΣΥΡΙΖΑ. Κανείς δεν μπορεί να τον απειλήσει. Είναι χαρακτηριστικό πως δεν υπάρχει κανένας… δελφίνος, στις σχετικές ερωτήσεις!

2. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν πείθει. Αν και η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται πολύ πιο μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι «μέτριος» για τους πολίτες.

Η δημοσκόπηση που δείχνει τη ΝΔ να προηγείται με 8 ολόκληρες μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να προβληματίσει την ηγεσία της.Μια καλή ματιά στα δημοσκοπικά στοιχεία θα πρέπει να ανησυχεί τον κ. Μητσοτάκη. Και δεν είμαστε ούτε κλαψιάρηδες, ούτε κάνουμε κριτική απλά για να την… πούμε στον Κυριάκο. Όπως έχουμε γράψει, ο μόνος εχθρός είναι ο Τσίπρας και όλοι θέλουμε να φύγει το ταχύτερο. Όμως, ας δούμε τι λένε οι πολίτες, πέρα από το γεγονός ότι η ΝΔ παίρνει 25% και ο ΣΥΡΙΖΑ 17%.

Το πρώτο είναι ότι στην παρούσα στιγμή η συσπείρωση στη ΝΔ έχει «ταβανώσει» σχεδόν. Όταν δηλαδή έχει περίπου 80% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ περί το 46%, αυτό είναι ένα στοιχείο που δείχνει ότι ο Τσίπρας μπορεί να γυρίσει το παιχνίδι. Άλλωστε, πάνω από το 14% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν αποχή, δεν ξέρω – δεν απαντώ. Το σκέφτονται δηλαδή τι θα ψηφίσουν και δεν αποκλείεται να γυρίσουν στο μαντρί της Κουμουνδούρου.

Το δεύτερο είναι ότι από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ μόλις το 5% πάει προς τη ΝΔ. Οι υπόλοιποι χάνονται για ένα κόμμα που θα έπρεπε να εισπράττει πρώτο τη λαϊκή οργή. Όταν 9 στους 10 πολίτες είναι απογοητευμένοι από την κυβέρνηση θα περίμενε κανείς η αξιωματική αντιπολίτευση να παίρνει όλο το χαρτί και να «απογειώνεται», όχι με 8 αλλά με 18 μονάδες.

Το 25% της ΝΔ είναι αυτό που λέμε ο «σκληρός πυρήνας» του κόμματος.  Αν λοιπόν κάποιοι είναι ευχαριστημένοι με το ποσοστό αυτό επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ έπεσε στο 17% τότε είναι εκτός τόπου και χρόνου. Και πώς άραγε θα φτάσει ο Μητσοτάκης το 40% για να κυβερνήσει με αυτοδυναμία όταν στη χειρότερη στιγμή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με το ζόρι φτάνει το 25%;

  1. Η Χρυσή Αυγή έχει μείνει στα ίδια ποσοστά (παραμένει δηλαδή το τρίτο κόμμα), ωστόσο απειλείται από το ΚΚΕ που δείχνει σημάδια ανόδου.
  2. Το ΠΑΣΟΚ δίνει μάχη με την Ένωση Κεντρώων ενώ οι ΑΝΕΛ βρίσκονται στο 2% και χαιρετούν τη βουλή.
  3. Εκτός παιχνιδιού – προς το παρόν – είναι το ΠΟΤΑΜΙ.
Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου