Wednesday, 8 May, 2024

«Δεν θα είχαμε πρόβλημα με το Republika (σκέτο) Makedonija» – Υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΝΔ

Σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Ο κ. Μητσοτάκης κοροϊδεύειόλη την Ελλάδα για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Από τη μια τη χαρακτηρίζει δήθεν εθνικά επιζήμια και την ίδια ώρα ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Ν.Δ., Δημ. Καιρίδης, ζητά η Ελλάδα να αναγνωρίσει τη γειτονική χώρα ως Μακεδονία σκέτο».
Σε συνέντευξή του στο Action 24 λέει ο ίδιος χαρακτηριστικά:
“Γιατί δεν κάνουμε αυτό που έκαναν οι Βούλγαροι… Δεν θα είχαμε πρόβλημα ενδεχομένως με το Ρεπούμπλικα Μακεντόνια αμετάφραστο… Θα ήταν καλύτερα να δώσουμε το όνομα του κράτους αμετάφραστο Ρεπούμπλικα Μακεντόνια…”.
Ποσά ψέματα, πόση υποκρισία και πόση πατριδοκαπηλία έχει πουλήσει ο κ. Μητσοτάκης για να ψαρέψει στα θολά νερά του εθνικισμού και της Ακροδεξιάς»; αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Τέλος, το κυβερνών κόμμα υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ότι «ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει την πατριδοκαπηλία έναντι της εθνικής ευθύνης και βαδίζει στον ολισθηρό δρόμο του εθνολαϊκισμού. Η υποκρισία και το ψέμα όμως έχουν κοντά ποδάρια».


Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής και το Ίδρυμα Κόκκαλη
Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Δημήτρης Καϊρίδης και έσπευσε να διαγράψει από το βιογραφικό του την προϋπηρεσία του στο Ίδρυμα Κόκκαλη!
Στο βιογραφικό που μοίρασε η Ν.Δ. όταν ανακοίνωσε την υποψηφιότητα Καιρίδη δεν υπάρχει η λέξη Κόκκαλης ή… παράγωγό της.
Όμως ο Δημήτρης Καϊρίδης επί μία δεκαετία στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ είχε σχέση με το Ίδρυμα Κόκκαλη. Όπως προκύπτει από το βιογραφικό του στο Πάντειο
*Επιστημονικός διευθυντής, Ίδρυμα Κόκκαλη (2000-2007)
*Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Προγράμματος Κόκκαλη για τη Νοτιοανατολική και Κέντρο-Ανατολική Ευρώπη, Σχολή Πολιτικών Επιστημών John F. Kennedy, Πανεπιστήμιο Harvard (2000-2007).

Δήλωση εκπροσώπου ΑΝΕΛ Θ. Τοσουνίδη για τη θέση του υπ. Ευρωβουλευτή της  Ν.Δ. 
«Άλλη μια αποκάλυψη της αλήθειας, αυτή τη φορά δια στόματος του υποψήφιου ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και καθηγητή Διεθνών Σχέσεων, Δημήτρη Καιρίδη.
Πολύ καθαρά δήλωσε αυτό που ο Κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να κρύψει, ότι δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να δεχθούν το «Ρεπούμπλικα Μακεντόνια» αμετάφραστο για όνομα των Σκοπίων.
Θρύψαλα η προπαγάνδα και η υποκριτική στάση του Κ. Μητσοτάκη, που θέλει να εμφανίζεται σαν υπερασπιστής της Μακεδονίας.
Θέλει ο Κυριάκος να κρυφτεί και η χαρά δεν τον αφήνει».

ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου