Tuesday, 16 April, 2024

Γεροβασίλη: «Οχι» σε διάλογο με τους αγρότες από μηδενική βάση

«Ναι» σε εξαντλητικό διάλογο, «όχι» όμως από μηδενική βάση είναι η πρόταση της κυβέρνησης προς τους αγρότες, όπως επανέλαβε σήμερα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η Όλγα Γεροβασίλη, καλώντας τους να απομονώσουν εκείνους «που προσπαθούν να αξιοποιήσουν τις κινητοποιήσεις για πολιτικούς αποκλειστικά λόγους».

«Αυτοί που τους αγκαλιάζουν είναι αυτοί που κάποτε τους λοιδορούσαν. Πολύ σύντομα οι αγρότες θα καταλάβουν ποιοι θέλουν τις βέλτιστες λύσεις και ποιοι παίζουν ύποπτα παιχνίδια στην πλάτη τους», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Παράλληλα, τόνισε ότι οι αγρότες δεν γίνεται να αδιαφορούν για την οικονομική κατάσταση της χώρας και ούτε για τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες. Απαντώντας δε σε ερώτηση για την κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα την Παρασκευή, υπονόησε πως η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να φτάσουν τα τρακτέρ στο Σύνταγμα. «Υπάρχουν νόμοι και κανόνες, νομίζω ότι η Τροχαία θα λάβει τα μέτρα της», πρόσθεσε.

«Η στάση της ελληνικής κυβέρνησης δεν είναι στάση ανοχής. Είναι στάση κατανόησης και αποδοχής στο δημοκρατικό δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών να διαδηλώνουν προκειμένου να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Σήμερα, όμως, είδα την ανακοίνωση του μπλόκου των Τεμπών, που είπαν ότι δεν θα κατέβουν με τρακτέρ διότι θέλουν να προσέλθουν σε έναν διάλογο, και αυτό είναι κάτι που πρέπει να σημειώσουμε. Αλλά πρέπει και να πούμε ότι σε αυτή τη χώρα υπάρχουν νόμοι και κανόνες. Αν πάω και ανέβω με ένα αυτοκίνητο σε ένα πεζοδρόμιο, νομίζω ότι η τροχαία θα με σταματήσει και θα με κατεβάσει. Επίσης υπάρχουν νόμοι και κανόνες για το ποια οχήματα εισέρχονται στο κέντρο της Αθήνας και νομίζω είναι δουλειά της τροχαίας να δει τι θα κάνει απέναντι σε αυτό» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στην πορεία των διαπραγματεύσεων η κ. Γεροβασίλη υπογράμμισε: «Σταθερή μας θέση είναι ότι η όλη διαδικασία της αξιολόγησης οφείλει να ολοκληρωθεί σε συντομότατο χρονικό διάστημα διότι, ούτε η Ελλάδα, ούτε η Ευρώπη έχουν χρόνο για χάσιμο. Οι όποιες διαφορές πρέπει και μπορούν να γεφυρωθούν, η μπάλα, πλέον, είναι στο γήπεδο των θεσμών, που οφείλουν να έχουν εποικοδομητική στάση» ανέφερε.

Για το ασφαλιστικό, ανέφερε ότι ο αρμόδιος υπουργός τήρησε την δέσμευσή του για βελτιωτική πρόταση προς τους ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ η πρόταση της κυβέρνησης για εξαντλητικό διάλογο βρίσκεται στο τραπέζι.

«Στόχος μας είναι οι βέλτιστες λύσεις και αυτός πρέπει να είναι και ο στόχος του αγροτικού κόσμου, που πρέπει να απομονώσει αυτούς που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τον αγώνα τους, είπε και κατέληξε πως «κάποιοι παίζουν πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη τους».

Για τις τηλεοπτικές άδειες, ζήτησε τη συναίνεση της αντιπολίτευσης. Όπως είπε, σήμερα συνεδριάζει ξανά η διάσκεψη για τον ορισμό των μελών του ΕΣΡ και «η συναίνεση για να προχωρήσει η διαδικασία και να στελεχωθεί η ανεξάρτητη αρχή είναι υποχρέωση των κομμάτων. Ειδικά η ΝΔ πρέπει να σταματήσει να προβάλει δικαιολογίες», ανέφερε και προειδοποίησε πως αν αυτό δεν γίνει, η κυβέρνηση δεν έχει άλλη επιλογή παρά να προχωρήσει με κάθε νόμιμο διαθέσιμο τρόπο.

Όσoν αφορά στα Ηot Spots «η Ελλάδα θα είναι έτοιμη στις 18 Φεβρουαρίου, αλλά πρέπει και η Ευρώπη και η Τουρκία να είναι συνεπείς» είπε συμπληρώνοντας ότι ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ για να τον ενημερώσει για το ταξίδι της στην Άγκυρα.

Υπογράμμισε δε ότι ο Αλέξης Τσίπρας κατά την συνομιλία αυτή, έκανε σαφές ότι οποιαδήποτε εμπλοκή του ΝΑΤΟ θα αφορά αποκλειστικά τα τουρκικά χωρικά ύδατα και ότι δεν τέθηκε ζήτημα κοινών περιπολιών.

Αναφερόμενη στο ταξίδι του πρωθυπουργού στο Ιράν, επεσήμανε ότι εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο πρωτοβουλιών για την αναβάθμιση των διεθνών σχέσεων της χώρας, ένα πλαίσιο που ορίζεται από την αρχή της ενεργητικής πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης. Είπε ότι η επίσκεψη στο Ιράν στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία και υπήρξε ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον και των δύο πλευρών, ιδιαίτερα στους τομείς των νέων τεχνολογιών, των πετρελαιοειδών, της μεταποίησης, της ενέργειας και των μεταφορών και, ήδη, έχουν κλείσει σημαντικές συμφωνίες μεταξύ Ελλήνων και Ιρανών επιχειρηματιών.

«Καμία πιθανότητα να πάμε σε εκλογές»
Για ακόμη μία φορά η κ. Γεροβασίλη απέρριψε τα περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. «Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να περάσουμε σε εκλογές», δήλωσε, ζητώντας να σταματήσουν αυτά τα σενάρια, γιατί, όπως είπε, «δεν βοηθούν τη χώρα».

Κληθείσα να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του Πάνου Καμμένου που άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο εκλογών, υποστήριξε ότι δεν άνοιξε ο κ. Καμμένος την εκλογολογία. «Ο κ. Καμμένος δεν είπε θα γίνουν εκλογές. Είπε ότι η κυβέρνηση έχει εντολή τετραετίας. Απάντησε σε ένα υποθετικό σενάριο» συμπλήρωσε.

www.ethnos.gr

Γεροβασίλη: «Οχι» σε διάλογο με τους αγρότες από μηδενική βάση

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου