Saturday, 20 April, 2024

Απόσυρση του Ασφαλιστικού ζητά από τον Τσίπρα o Κυριάκος

Στόχος να καταλαγιάσει η ένταση στην κοινωνία και να ξεκινήσει διάλογος από άλλη βάση, αναφέρει ο Πρόεδρος της ΝΔ. Τι απαντά η Κυβέρνηση.

«Είναι φανερό σε όλους, ότι η κοινωνία, είναι απέναντι στην πρόταση της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό» αναφέρει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε ανακοίνωση του.

Ταυτόχρονα επισημαίνει ότι από το σχέδιο του Ασφαλιστικού «πλήττεται η οικονομία, πλήττεται η ίδια η υπόσταση πολλών επαγγελματικών κλάδων, χωρίς να λύνεται το πρόβλημα».

Ολοκληρώνοντας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά από τον Αλέξη Τσίπρα να αποσύρει το σχέδιο του Ασφαλιστικού «προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση και να υπάρξει ένας ουσιαστικός διάλογος από την αρχή με τους κοινωνικούς φορείς».

Ωστόσο, ο Πρόεδρος της ΝΔ έστειλε μήνυμα πρωτιάς και ετοιμότητας τονίζοντας ότι “όποτε και να γίνουν «όποτε και αν γίνουν εκλογές η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη και θα βγει πρώτη”.

Νωρίτερα, η Κυβερνητική Εκπρόσωπος στην ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους τόνισε ότι «σταθερή θέση της Ελλάδας είναι ότι η όλη διαδικασία της διαπραγμάτευσης οφείλει να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς ούτε η Ελλάδα ούτε η Ευρώπη έχουν καιρό για χάσιμο».

Τι απαντά η Κυβέρνηση
“Η απαίτηση του Προέδρου της ΝΔ να αποσυρθούν οι κυβερνητικές προτάσεις για το ασφαλιστικό, είναι ένδειξη απόλυτης ανευθυνότητας και προκλητικότητας. Ο κ. Μητσοτάκης μάχεται στα λόγια τον λαϊκισμό, ενώ στην πράξη επιχειρεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά τις πιο ακραίες εκδοχές του. Ας έχει όμως υπ’ όψη του ότι από την κοινωνία θα κριθεί για τις προτάσεις του. Και μέχρι σήμερα, οι μόνες προτάσεις που έχουμε ακούσει από τον κ. Μητσοτάκη για το ασφαλιστικό, είναι:

Ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις.
Συμψηφισμός των οφειλών στον ΟΓΑ με τις αγροτικές επιδοτήσεις.
Μείωση συντάξεων σε κάποια ταμεία, τα οποία αποφεύγει να κατονομάσει.
Μείωση μισθών των δημοσίων υπαλλήλων.”

www.antenna.gr

Απόσυρση του Ασφαλιστικού ζητά από τον Τσίπρα o Κυριάκος

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου