Saturday, 20 April, 2024

Αποκλειστικό: “Σπάει” τις κυρώσεις της ΕΕ στην Ρωσία η Ελλάδα

Αιτία ο Πρόεδρος της Κρατικής Δούμας. Διπλωματικό θρίλερ για να μπορέσει να βρεθεί στην χώρα μας. Οι κινήσεις του ΥΠΕΞ.

Στην Θεσσαλονίκη θα βρεθεί στις 4 Ιουλίου ο Πρόεδρος της Κρατικής Δούμας, Σεργκέι Ναρίσκιν, προκειμένου να παραστεί στα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο “Άθως. Το Άγιον Όρος”, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ανταποκριτή του ΑΝΤ1 στην Ρωσία, Αχιλλέα Πατσούκα.

Η προγραμματισμένη αυτή επίσκεψη έχει ξεχωριστή βαρύτητα, καθώς πίσω από την άφιξη του κ. Ναρίσκιν στην Ελλάδα, κρύβεται έναν “μίνι” διπλωματικό θρίλερ και ουσιαστικά ένα έμμεσο “σπάσιμο” των κυρώσεων της ΕΕ στην Ρωσία.

Ο Σεργκέι Ναρίσκιν βρίσκεται στην κορυφή της λίστα των Ρώσων αξιωματούχων στους οποίους η ΕΕ έχει αποφασίσει απαγόρευση εισόδου στο έδαφος της, εξαιτίας της στάσης της Ρωσίας στο ζήτημα της Κριμαίας και της ανατολικής Ουκρανίας, η οποία έχε εγείρει πλήθος αντιδράσεων απο την ευρωπαϊκή οικογένεια.

Για να μπορέσει η Ελληνική Κυβέρνηση να υπερπηδήσει αυτό το εμπόδιο και ο Σεργκέι Ναρίσκιν να καταφέρει να παραστεί στα εγκαίνια της συγκεκριμένης έκθεσης, η οποία γίνεται στο πλαίσιο του Κοινού Έτους Ελλάδας-Ρωσίας και των 1000 χρόνων παρουσίας του ρωσικού μοναχισμού στο Άγιο Όρος, χορήγησε στον Πρόεδρο της Κρατικής Δούμας “εθνική βίζα” και όχι “Σένγκεν”, προκειμένου αυτός να μπορέσει να πατήσει ελληνικό έδαφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1 και του Αχιλλέα Πατσούκα, σε περίπτωση που ούτε η “εθνική βίζα” γίνονταν δεκτή απο την ΕΕ, η Ελληνική Κυβέρνηση είχε έτοιμη εναλλακτική λύση. Ποιά ήταν αυτή; Ο Σεργκέι Νάρισκιν είναι κάτοχος και διπλωματικού διαβατηρίου και με αυτό θα έμπαινε στην Ελλάδα.

Η συγκεκριμένη έκθεση, πριν ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη, παρουσιάστηκε τον περασμένο Απρίλιο στην Κρατική Δούμα της Μόσχας, στο περιθώριο των εργασιών της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας. Παρουσιάστηκε δε και τον περασμένο Μάιο στη Βουλή των Ελλήνων.

Την τελετή των εγκαινίων της έκθεσης “Άθως. Το Άγιον Όρος” θα κάνουν από κοινού ο Σεργκέι Ναρίσκιν με τον Έλληνα ομόλογο του, Νίκο Βούτση. Η επίσκεψη-“αστραπή” του Σεργκέι Ναρίσκιν στη Θεσσαλονίκη, θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψη του στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και στην έκθεση “Ρωσικού Αβανγκάρντ”

antenna.gr
Αποκλειστικό: “Σπάει” τις κυρώσεις της ΕΕ στην Ρωσία η Ελλάδα

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου