Thursday, 28 March, 2024

Ανασχηματισμός ακόμα και πριν την ΔΕΘ – Οι αμετακίνητοι και οι μεταμνημονιακοί υπουργοί

Ανασχηματισμός προ των πυλών και μάλιστα εν μέσω καλοκαιριού; Φουντώνουν τα σενάρια για ένα τέτοιο ενδεχόμενο με στόχο όταν έρθει η ώρα της ΔΕΘ

ο πρωθυπουργός να έχει ήδη το νέο κυβερνητικό σχήμα και έτσι να παρουσιάσει την μετά μνημόνιο εποχή.
Ο ανασχηματισμός, όποτε και αν γίνει θα είναι διορθωτικός. Αυτό σημαίνει ότι αλλαγές σε κορυφαία υπουργεία δεν θα γίνουν, εκτός και αν κάποιος από τους υπουργούς θέλει να αποχωρήσει. (σ.σ. βλέπε Τσακαλώτο).
Σύμφωνα με την Καθημερινή, το νέο υπουργικό συμβούλιο θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές, όποτε και αυτές αν γίνουν.
Έτσι, τρεις υπουργοί – κλειδιά αναμένεται να παραμείνουν στις θέσεις τους. Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, θα μετακινηθεί μόνον εάν το επιθυμεί ο ίδιος. Ο Πάνος Καμμένος επίσης θεωρείται αμετακίνητος αφού οποιαδήποτε άλλη υπουργική καρέκλα θα θεωρείτο υποβάθμιση.
Το ίδιο και ο Νίκος Κοτζιάς προκειμένου να διαχειριστεί τη συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή, αλλά και άλλα μέτωπα., όπως οι σχέσεις με την Τουρκία αλλά και το νέο μέτωπο που έχει ανοίξει με την Ρωσία.
Έρχονται φοροελαφρύνσεις
Στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός αναμένεται να επιχειρήσει να κάνει άνοιγμα στη λεγόμενη και πολυβασανισμένη μεσαία τάξη, μέσω φοροελαφρύνσεων ή μειώσεις ασφαλιστικών εισφορών. Απομακρύνεται ωστόσο οποιαδήποτε σκέψη για μείωση του ΦΠΑ ή του ΕΝΦΙΑ.
newsit

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου