Thursday, 28 March, 2024

Έρχεται κι άλλο ΤΣΕΚΟΥΡΙ στις συντάξεις – Μειώσεις μέχρι και… 350 ευρώ

Νέο ψαλίδι και μεγάλο σοκ ταυτόχρονα… έρχεται από το 2019, για περίπου 900.000 συνταξιούχους. Η συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών φέρνει με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, περικοπές έως 350 ευρώ, στις καταβαλλόμενες συντάξεις, όπως παραδέχτηκε χθες το Υπουργείο Εργασίας.

Μεγάλα θύματα εκτιμάται ότι θα είναι όσοι λαμβάνουν σήμερα συντάξεις από 1.000 έως 1.300 ευρώ. Η εφημερίδα «τα Νέα» παρουσιάζει στον πίνακα παραδείγματα από τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων.suntaxei2

sunta3ei3

Οι νέες αυτές μειώσεις στις συντάξεις, που θα διαφοροποιούνται ανάλογα με το ύψος της προσωπικής διαφοράς ανά περίπτωση θα πλήξουν, όπως είπε χθες η Έφη Αχτσιόγλου, έναν στους τρεις συνταξιούχους.

Σύμφωνα με κύκλους του Υπουργείου Εργασίας, το πρώτο κύμα επανυπολογισμού (40% των συντάξεων) δείχνει ότι δεν υπάρχει προσωπική διαφορά στις μεσαίες συντάξεις του ΙΚΑ που ορίζονται σήμερα στα 720 ευρώ. Αντίθετα υπάρχει στις υψηλότερες συντάξεις.

Από τις επικείμενες περικοπές, οι μεγάλοι χαμένοι θα είναι:

– Περίπου 270.000 συνταξιούχοι που προέρχονται από το πρώην ΤΕΒΕ, οι οποίοι κινδυνεύουν να χάσουν το σύνολο της βασικής σύνταξης των 220 ευρώ

-Οι ένστολοι και οι γιατροί του ΕΣΥ με 35ετία

-οι συνταξιούχοι του Δημοσίου

Star.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου