Tuesday, 23 April, 2024

Σενάρια μείωσης, από αρχές 2019, των ασφαλιστικών εισφορών ΕΦΚΑ αγροτών – ελεύθερων επαγγελματιών

Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιος Πετρόπουλος, σε δηλώσεις του έκανε λόγο για ένα νέο πιο αναλογικό σύστημα υπολογισμού των εισφορών σε αγρότες

και λοιπούς ελεύθερους επαγγελματίες, που είναι υπό επεξεργασία, με στόχο στην έναρξη του νέου έτους να υπάρχουν ελαφρύνσεις στις ασφαλιστικές εισφορές τους. «Επεξεργαζόμαστε τέσσερα τουλάχιστον διαφορετικά σενάρια», ανέφερε ο κ. Πετρόπουλος.
Επιπλέον, διαβεβαίωσε ότι η διαδικασία για τη διαγραφή παλαιών αμφισβητούμενων οφειλών θα αρχίσει άμεσα, ώστε να μπορέσουν οι «εγκλωβισμένοι» ασφαλισμένοι να πάρουν τη σύνταξή τους.
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας, «έργο της κυβέρνησης είναι η ανάκτηση της αξιοπιστίας του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ για δεύτερη χρονιά το οποίο ξεπερνά ήδη τα 550 εκ. ευρώ στο εξάμηνο, η πληρωμή 678.738 συνταξιοδοτικών παροχών, από 1/1/12015 έως και 30/6/2018, με τις εκκρεμείς κύριες συντάξεις να έχουν πέσει στις 53.800, το γεγονός ότι το 88% των μη μισθωτών καταβάλλει εισφορές έως 200 ευρώ το μήνα όταν επί ΝΔ το ποσοστό αυτό ήταν μόλις 27%».
Ακόμη υπενθυμίζει ότι «οι 12 οριζόντιες περικοπές συντάξεων έως και 50%, η παράδοση του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης με έλλειμμα 1,1 δισ. ευρώ, η συσσώρευση 386.444 εκκρεμών συνταξιοδοτικών παροχών, είναι έργο της ΝΔ».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου