Thursday, 28 March, 2024

Πρωταθλητές στην ασυνέπεια είναι πελάτες στις πιο πλούσιες περιοχές λέει η ΔΕΗ

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιχείρησης ήδη 350.000 καταναλωτές έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση, έχοντας διακανονίσει οφειλές 1 δισ. ευρώ

Απάντηση στη διοίκηση της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας έδωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μανόλης Παναγιωτάκης, στο αίτημα της πρώτης να μην κόβεται το ρεύμα στις επιχειρήσεις μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου που ισχύει η ρύθμιση των 36 δόσεων και, αν γίνεται διακοπή, να δίνεται το δικαίωμα στους επιχειρηματίες, μαζί με την επανασύνδεση να εντάσσονται στην ρύθμιση αυτή χωρίς υπερβολικές προκαταβολές.

Ο επικεφαλής της ΔΕΗ αφού σημειώνει ότι θα περίμενε από την ΕΣΕΕ να έχει εκφράσει την ικανοποίησή της για το πρόγραμμα διακανονισμών οφειλών σε 36 δόσεις χωρίς προκαταβολή, και την ανταμοιβή των συνεπών καταναλωτών με την έκπτωση του 15% και να είχε παροτρύνει τα μέλη της να σπεύσουν να επωφεληθούν και να τακτοποιηθούν έναντι της ΔΕΗ, τονίζει μεταξύ άλλων ότι:

-Η επιχείρηση αναγκάζεται να καταφύγει στο μέσο της αποκοπής του ηλεκτρικού ρεύματος, αφού προηγουμένως στο πλαίσιο της κοινωνικής της ευαισθησίας εξαντλήσει κάθε περιθώριο συνεννόησης και ο πελάτης δεν έχει ανταποκριθεί.

«Είναι προφανές, ότι σ’ αυτές τις περιπτώσεις, η ευθύνη βαρύνει τους ίδιους και σε καμία περίπτωση τη ΔΕΗ», τονίζει ο κ. Παναγιωτάκης. Προσθέτει ωστόσο, ότι και σε αυτές τις περιπτώσεις «η ΔΕΗ προβαίνει σε διακανονισμό της οφειλής (βεβαίως όχι στον ευνοϊκότερο) και μάλιστα τους προσφέρει και την έκπτωση του 15% εφόσον, στο εξής θα είναι συνεπείς».

-Ειδικές περιπτώσεις, για τις οποίες υπάρχει η αναγκαία τεκμηρίωση (π.χ. περιπτώσεις ασθένειας, ή πλήρους οικονομικής δυσπραγίας), εξετάζονται εξαντλητικά από τις υπηρεσίες της ΔΕΗ, και γίνεται ειδική – ευνοϊκότερη αντιμετώπιση.

-Πρωταθλητές στην ασυνέπεια είναι οι πελάτες στις πιο εύρωστες οικονομικά περιοχές σε αντίθεση με τις πιο αδύναμες οικονομικά περιοχές, όπου οι πελάτες είναι πρωταθλητές της συνέπειας.

-Η ΔΕΗ, αν και εκτεθειμένη σε σκληρό ανταγωνισμό, συχνά αθέμιτο, αν αναλογιστεί κανείς τα επερχόμενα παραμένει μια επιχείρηση που στηρίζει την κοινωνία και την οικονομία και θα το κάνει ακόμη περισσότερο, όσο η ασυνέπεια περιορίζεται και απομονώνεται. Η μεγαλύτερη βιομηχανία της χώρας και στυλοβάτης της οικονομίας, σε ό,τι αφορά στην παρούσα διοίκησή της, δεν θα επιτραπεί να οδηγηθεί σε οικονομικό αδιέξοδο.

Ο κ. Παναγιωτάκης, απορρίπτει τέλος ως αβάσιμους τους ισχυρισμούς, ότι με τις αποκοπές και τις προκαταβολές αναιρείται η ευνοϊκή ρύθμιση για το διακανονισμό των οφειλών, ενώ αναφέρει ότι ήδη 350.000 πελάτες έχουν ανταποκριθεί στη ρύθμιση, έχοντας διακανονίσει οφειλές της τάξης του 1 δισ. ευρώ.

makthes

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου