Thursday, 25 April, 2024

Καμπάνης Βασίλειος: 2.000.000 φορολογούμενοι δεν έχουν υποβάλλει φορολογική δήλωση, ο αριθμός είναι μεγάλος

Καμπάνης Βασίλειος: 2.000.000  φορολογούμενοι δεν έχουν υποβάλλει φορολογική δήλωση, ο αριθμός είναι μεγάλος

 Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ μίλησε με τον Γενικό Γραμματέα της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. Καμπάνη Βασίλειο για τους λόγους που οδήγησαν την Π.Ο.Φ.Ε.Ε. να ζητήσει νέα παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις.

«Οι λόγοι που μας οδήγησαν σαν ομοσπονδία να ζητήσουμε παράταση των φορολογικών δηλώσεων είναι το κλίμα που έχει δημιουργηθεί με τα capital control, η αβεβαιότητα του αύριο που έχει οδηγήσει τους φορολογούμενους και τις επιχειρήσεις σε μειωμένα έσοδα» τόνισε ο κ. Καμπάνης. «Ο κόσμος δεν έχει χρήματα, αυτό σημαίνει ότι δεν κινείται τίποτα στην αγορά, οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να εισπράξουν.

Έχει υποβληθεί το 70% των φορολογικών δηλώσεων αυτό σημαίνει ότι το  30%, περίπου 2.000.000  φορολογούμενοι δεν έχουν υποβάλλει φορολογική δήλωση, ο αριθμός είναι μεγάλος. Το υπουργείο σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι η εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης συνεπάγεται κυρώσεις για τους φορολογουμένους, όπως πρόστιμο 100 € (σε περίπτωση μη τήρησης βιβλίων) και προσαύξηση φόρου 0,73% για κάθε μήνα στο ποσό του φόρου και για τις επιχειρήσεις τα πρόστιμα είναι 250ευρώ.

Δεν είναι ανάγκη να επιβαρύνουμε με επιπλέον έξοδα τους φορολογούμενους, πιστεύουμε ότι με την παράταση θα αποφύγει ο κόσμος τα πρόστιμα»

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου