Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Ε-9 τελιώνει η προθεσμία υποβολής

Ε-9 τελιώνει η προθεσμία υποβολής

 Πριν από λίγο καιρό, άνοιξε το σύστημα για την υποβολή του Ε-9. Αφορά τις μεταβολές   που έγιναν από την 01.01.14 και μέχρι σήμερα.

 Έτσι, έχουμε τις εξής αλλαγές πλέον:

·         Όλες οι μεταβολές που έγιναν (αγορές, πωλήσεις, μεταβιβάσεις κλπ), από 01.01.14 μέχρι 31.12.14, θα πρέπει να αποτυπωθούν στο Ε-9 μέχρι τις 31.03.15.

·         Όλα τα συμβόλαια που έχουν συναφθεί από 01.01.15 και μετά, πρέπει να καταγράφονται στο Ε-9 εντός (1) μηνός από την ημερομηνία σύνταξής τους.

 Διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν πάρα πολλοί φορολογούμενοι οι οποίοι, ενώ έχουν προχωρήσει σε σύνταξη συμβολαίων, εν τούτοις θεωρούν (λανθασμένα), ότι θα τα προσκομίσουν αυτά όταν θα πάνε να φτιάξουν τη φορολογική τους δήλωση. Να ξεκαθαρίσουμε εδώ ότι το Ε-9 δεν έχει (εδώ και καιρό πλέον), καμία σχέση με το Ε-1. Το κάθε ένα από αυτά υποβάλλεται ξεχωριστά.

 Γι αυτό καλό είναι, όσοι έχουν μεταβολές στην ακίνητη περιουσία τους,  να μην αφήσουν τελευταία  ώρα την τροποποίηση αυτή, αλλά το συντομότερο δυνατό να μεταβούν στο λογιστή τους και να ολοκληρώσουν τις μεταβολές, γιατί το χρονικό διάστημα που υπολείπεται μέχρι το τέλος Μαρτίου είναι ελάχιστο και δεν είναι τώρα εποχές για πρόστιμα.

 Με εκτίμηση,

 Για το Δ.Σ.

    Ο Πρόεδρος                                                                 Ο Γ. Γραμματέας

Γιώργος Παπαδημητρίου                                          Κώστας Λαμπρόπουλος

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου