Friday, 29 March, 2024

«Άνοιξε» η ρύθμιση για ληξιπρόθεσμες χωρίς προσαυξήσεις και τόκους

«Άνοιξε» η ρύθμιση για ληξιπρόθεσμες χωρίς προσαυξήσεις και τόκους

Λειτουργεί η εφαρμογή στο Taxis για τη ρύθμιση

Από σήμερα και έως την επόμενη Παρασκευή  μπορούν οι πολίτες να κάνουν χρήση της έκτακτης ρύθμισης για καταβολή ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, η οποία προβλέπει απαλλαγή από τις προσαυξήσεις, τα πρόστιμα και τους τόκους που αναλογούν στο ρυθμιζόμενο ποσό.

Με την έκτακτη ρύθμιση, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να καταβάλουν – χωρίς επιβαρύνσεις – είτε ένα μέρος είτε το σύνολο οποιουδήποτε αρρύθμιστου χρέους που έχουν προς το Δημόσιο.

Η ρύθμιση αφορά οφειλές που δεν έχουν ενταχθεί έως τώρα σε κάποια παλαιότερη ρύθμιση.

Ωστόσο, σύμφωνα με ανακοίνωση της γενικής γραμματείας Εσόδων, εάν οι φορολογούμενοι θέλουν να εξοφλήσουν και παλαιότερα ρυθμισμένες οφειλές, έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση «απώλειας ρύθμισης» στη ΔΟΥ και στη συνέχεια να αποπληρώνουν το υπολειπόμενο χρέος τους απολαμβάνοντας την απαλλαγή από προσαυξήσεις, τόκους και πρόστιμα. Στην περίπτωση αυτή όμως, η παλαιότερη ρύθμιση χάνεται.

Η πληρωμές θα γίνονται σε τράπεζες, ταχυδρομεία και εφορίες με τη χρήση της ταυτότητας οφειλής (απαιτείται προσκόμιση της ταυτότητας του κάθε μεμονωμένου χρέους) ή μέσω της «συγκεντρωτικής εικόνας οφειλών εκτός ρύθμισης», η οποία αναρτάται σήμερα Παρασκευή στο TAXISnet.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου