Tuesday, 23 April, 2024

Τουρκία: Στο φως τα στοιχεία του φερόμενου μακελάρη του Reina

Τα στοιχεία του φερόμενου δράστη του πρωτοχρονιάτικου τρομοκρατικού μακελειού στην Κωνσταντινούπολη με 39 νεκρούς έδωσαν

στη δημοσιότητα οι τουρκικές Αρχές, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης. Πρόκειται για τον Αμπντουλγκαντίρ Μασαρίποφ, με καταγωγή από το Ουζμπεκιστάν, που είναι γνωστός με το επιχειρησιακό ψευδώνυμο Αμπού Μοχάμεντ Χορασάν.

Παραμένει ασύλληπτος και άφαντος, σχεδόν οκτώ εικοσιτετράωρα μετά τη σφαγή στο δημοφιλές κλαμπ Reina, ενώ γιόρταζαν την αλλαγή του έτους. Την ευθύνη για την επίθεση έχει αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος, αναφέροντας ότι στοχοθέτησε κέντρο όπου γιόρταζαν χριστιανοί και χαρακτηρίζοντας την Τουρκία «χώρα του σταυρού». Δεκάδες ύποπτοι έχουν τεθεί υπό κράτηση ως ύποπτοι για σύνδεση με το χτύπημα. Αν και ο μακελάρης πιστεύεται ότι έδρασε μόνος του μέσα στο κλαμπ, επιδεικνύοντας ψυχραιμία που αντανακλά εκπαίδευση και πολεμική εμπειρία, η Άγκυρα ερευνά το κατά πόσον υπάρχει ένα δίκτυο συνεργατών που του επέτρεψε να προετοιμάσει το χτύπημα και στη συνέχεια να διαφύγει.

dikaiologitika.gr

Τουρκία: Στο φως τα στοιχεία του φερόμενου μακελάρη του Reina

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου