Thursday, 28 March, 2024

Τουλάχιστον 11 νεκροί σε συντριβή ελικοπτέρου ανοιχτά της Νορβηγίας

Τουλάχιστον έντεκα άτομα σκοτώθηκαν σε συντριβή ελικοπτέρου ανοιχτά των δυτικών ακτών της Νορβηγίας. Στο ελικόπτερο που πετούσε προς την ακτή από πετρελαϊκή πλατφόρμα στην περιοχή μετέβαιναν 13 άτομα

Δύο άτομα αγνοούνται και οι έρευνες συνεχίζονται, αν και όπως μεταδίδουν νορβηγικά μέσα ενημέρωσης, πρέπει κι αυτοί να θεωρούνται νεκροί. Αυτόπτης μάρτυρας είχε πει νωρίτερα σε νορβηγικό δίκτυο ότι αρκετά άτομα διακρίνονταν στον ωκεανό, ωστόσο οι Αρχές σημείωσαν ότι δεν φαίνεται να υπάρχουν επιζώντες.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ελικόπτερο έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Το ελικόπτερο συνετρίβη στο νησί Τουρόι, δυτικά του χωριού Σόλσβικ.
Η συντριβή έγινε σε περιοχή δυτικά του Μπέργκεν, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Νορβηγίας. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ελικόπτερο επέβαιναν ένας Βρετανός και ένας Ιταλός, ενώ όλοι οι υπόλοιποι επιβαίνοντες κατάγονταν από τη Νορβηγία.
Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Νορβηγίας, δηλώνει ότι το ελικόπτερο που συνετρίβη ήταν μοντέλο της Eurocopter, σημειώνοντας ότι ο τύπος του ελικοπτέρου, είχε παρουσιάσει προβλήματα με το κιβώτιο ταχυτήτων, το 2012.
Το ελικόπτερο συνετρίβη καθώς πετούσε προς την ακτή, από την πετρελαϊκή πλατφόρμα Gullfaks B της εταιρίας Statoil, αναφέρει το κέντρο συντονισμού και διάσωσης της Νορβηγίας. Το ελικόπτερο ήταν ιδιοκτησίας της εταιρίας Chc Helicopter Service. Συχνή είναι η κίνηση των ελικοπτέρων στο σημείο καθώς κινούνται μεταξύ της πόλης και πετρελαϊκών εγκαταστάσεων που βρίσκονται στην περιοχή.
«Φρικτά τα νέα» από τη συντριβή του ελικοπτέρου, σημειώνει σε ανάρτησή του στο Twitter, η πρωθυπουργός της Νορβηγίας, Έρνα Σόλμπεργκ.
Newsroom ΔΟΛ

Τουλάχιστον 11 νεκροί σε συντριβή ελικοπτέρου ανοιχτά της Νορβηγίας

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου