Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Σχεδόν 1.000 πρόσφυγες από τη Συρία επέστρεψαν στη χώρα τους

Συνολικός αριθμός 937 προσφύγων από τη Συρία επέστρεψαν στις εστίες τους από την Ιορδανία και τον Λίβανο κατά το τελευταίο 24ωρο

σύμφωνα με το Κέντρο για την Συμφιλίωση των Αντιμαχόμενων Πλευρών του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
«Στη διάρκεια της χθεσινής ημέρα συνολικά 937 άνθρωποι επέστρεψαν στην Αραβική Δημοκρατία της Συρίας, από τις επικράτειες ξένων χωρών: 359 άνθρωποι (μεταξύ αυτών 108 γυναίκες και 183 παιδιά) εγκατέλειψαν τον Λίβανο για την Συρία, αλλά και 578 άνθρωποι (μεταξύ αυτών 240 γυναίκες και 295 παιδιά) από την Ιορδανία», ανέφερε στην ημερήσια αναφορά του, το παραπάνω κέντρο.

«Κόλαση» για τους Τούρκους η ΒΔ Συρία: Ο συριακός στρατός «εξαφάνισε» πάνω από 350 φιλότουρκους τζιχαντιστές
Κόλαση από την προέλαση των συριακών ενόπλων δυνάμεων, που διψούν για την απελευθέρωση των εδαφών της χώρας, ενώ οι Τούρκοι παίζουν τα δικά τους βρώμικα παιχνίδια με τους φιλότουρκους τζιχαντιστές του FSA, θέλοντας να προσαρτήσουν συριακό έδαφος.
«Ο Συριακός Στρατός αντιμετώπισε αρκετές επιθέσεις από την οργάνωση Hay’at Tahrir al-Sham στη βορειοδυτική περιοχή της Hama, σκοτώνοντας μέχρι 350 φιλότουρκους τζιχαντιστές, καταστρέφοντας έξι άρματα μάχης και μερικά τουρκικής κατασκευής τροχοφόρα θωρακισμένα οχήματα πεζικού», ανέφερε ο στρατηγός Viktor Kupchishin, επικεφαλής του Ρωσικού Κέντρου Συμφιλίωσης των αντιτιθέμενων μερών στη Συρία.
Καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας, οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις αναχαίτιζαν επιθέσεις από παράνομες φιλοτουρκικές ένοπλες ομάδες κοντά στους οικισμούς Καφρ Ναμπουδέ και Χουάιτ, ενώ στην συνέχεια έκαναν αντεπίθεση στην περιοχή της Χάμα.
«Από την 21η Μαΐου, που απέκρουσε επιτυχώς τις επιθέσεις των μαχητών, ο συριακός στρατός εξουδετέρωσε 350 Τζιχαντιστές, πέντε άρματα μάχης, 4 τροχοφόρα θωρακισμένα οχήματα πεζικού, 27 φορτηγά με βαριά πολυβόλα και τρία συστήματα πολλαπλών πυραύλων» ανέφερε ο Ρώσος στρατηγός.
Σύμφωνα με τον Kupchishin, οι παράνομες ένοπλες ομάδες επιδιώκουν να αντισταθμίσουν τις μεγάλες απώλειες τους και αποσύρουν στρατεύματα, όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό από τον οικισμό Kafr Naboudeh, αλλά απλά επιβραδύνουν για λίγο ακόμα τον αφανισμό τους.
Τις τελευταίες δύο μέρες, περισσότεροι από 800 Τζιχαντιστές μαχητές, τουλάχιστον επτά άρματα μάχης, τρία τροχοφόρα τζιπ και 15 φορτηγά με βαριά πολυβόλα, έχουν αποσυρθεί στο νοτιοδυτικό τμήμα της ζώνης απαγόρευσης της πόλης Idlib.
Σύμφωνα με στοιχεία, οι φιλότουρκοι μαχητές σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν από δύο έως τέσσερα αυτοκίνητα φορτωμένα με εκρηκτικά, τα οποία θα οδηγήσουν βομβιστές αυτοκτονίας για να οργανώσουν μια επίθεση αυτοκτονίας κατά του συριακού στρατού.
Πηγές δεν απέκλεισαν ότι οι παράνομες φιλοτουρκικές ένοπλες ομάδες μπορούν να οργανώσουν παραπλανητικές επιθέσεις με τη χρήση τοξικών παραγόντων για να ρίξουν αργότερα το φταίξιμο στο στρατό της Συρίας.
Δώδεκα οικισμοί στις επαρχίες Λατάκια και Χάμα εντός της ζώνης απαγόρευσης του Idlib, δέχθηκαν μαζική επίθεση από τον συριακό στρατό.
Τουρκικά σχέδια για τη Συρία
Σύμφωνα με άρθρο μας, Τούρκοι κρατικοί αξιωματούχοι ανανέωσαν τις επεκτατικές τους φιλοδοξίες στο έδαφος της Συρίας και μετά από λεκτικές διαρροές μιας συζήτησης μεταξύ των κυβερνητικών αξιωματούχων του Ερντογάν σχετικά με τη διείσδυση στη Συρία, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι «η Δαμασκός και το Χαλέπι ήταν κάποτε τουρκικό έδαφος».
Σε δηλώσεις που επαναβεβαιώνουν τις επεκτατικές φιλοδοξίες του τουρκικού καθεστώτος και την ατζέντα του για την αποκατάσταση αυτού που ονομάζει η Άγκυρα οθωμανική κληρονομιά (εθνικός όρκος), ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοιλού δήλωσε ότι η Δαμασκός και το Χαλέπι αποτελούσαν περιοχές που «ήταν Τουρκία».
Σε ομιλία του σε συνάντηση υποστηρικτών του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, ο ίδιος δήλωσε ότι οι Τούρκοι και οι Σύροι ανήκουν σε ένα έθνος και ζούσαν κάτω από μια σημαία για σχεδόν 400 χρόνια.
Και πρόσθεσε ο Τούρκος αξιωματούχος που ήταν επίσης αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος του ΑΚΡ, επί εποχής Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: «Η Δαμασκός ήταν δική μας, το Χαλέπι ήταν δικό μας και βρίσκονταν στα σύνορα του έθνους μας που έχει οριοθετήσει το Οθωμανικό Γενικό Συμβούλιο».
Με λίγα λόγια οι Τούρκοι επικαλούνται το οθωμανικό όρκο, που περιλαμβάνει εδάφη σε Αιγαίο, Δυτική Θράκη, Βουλγαρία (Όσον αφορά το χάρτη, που υπάρχει συνημμένος στον Εθνικό Όρκο, αυτός περιλαμβάνει τα νησιά του βορείου Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, την Δυτική Θράκη, μέχρι το Νέστο ποταμό, την Κύπρο, την Αντιόχεια, το Χαλέπι, την Τζαραμπλούζ, την Ντερ α Ζορ, τη Μοσούλη, το Κιρκούκ και τη Σουλεϊμανγία).
Αμυντικοί αναλυτές ισχυρίζονται ότι ο Ερντογάν επιδιώκει να επεκτείνει τα σύνορα της Τουρκίας με το σύνθημα της οθωμανικής κληρονομιάς και για αυτό εργάστηκε για να υποστηρίξει τρομοκρατικές συμμορίες ισλαμιστών, ούτως ώστε να επιτύχει αυτές τις φιλοδοξίες, υπό την ηγεσία της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, ενώ τώρα υποστηρίζει την οργάνωση Janhet al-Nusra.

newsbeast – pentapostagma

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου