Thursday, 28 March, 2024

Συνελήφθη 16χρονος Αφγανός φίλος του μακελάρη του Μονάχου

Έναν 16χρονο, φίλο του 18χρονου υπεύθυνου για το μακελειό στο εμπορικό κέντρο συνέλαβε η Αστυνομία του Μονάχου, με την υποψία ότι γνώριζε τα σχέδια του δράστη.

Έναν 16χρονο, φίλο του 18χρονου υπεύθυνου για το μακελειό στο εμπορικό κέντρο «Olympia» την περασμένη Παρασκευή, συνέλαβε η Αστυνομία του Μονάχου, με την υποψία ότι γνώριζε τα σχέδια του δράστη και δεν τα κατήγγειλε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο νεαρός, αφγανικής καταγωγής, παρουσιάστηκε σε αστυνομικό τμήμα αυτοβούλως την Παρασκευή, αμέσως μετά την επίθεση του φίλου του, αλλά συνελήφθη τελικά xθες όταν κατά τη διάρκεια δεύτερης ανάκρισης διαπιστώθηκε ότι υπέπεσε σε αντιφάσεις.

Εκτός από την κατηγορία μη καταγγελίας σχεδιαζόμενου εγκλήματος, ο 16χρονος ελέγχεται από την Αστυνομία και για το ενδεχόμενο να ευθύνεται για ανάρτηση στο Facebook, με την οποία χρήστης καλούσε σε συνάντηση σε σύμπλεγμα κινηματογραφικών αιθουσών κοντά στον Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό του Μονάχου.

Ο δράστης της αιματηρής επίθεσης στο Μόναχο, την σχεδίαζε επί έναν ολόκληρο χρόνο, σύμφωνα με αποδείξεις που εντοπίστηκαν στο σπίτι του, δηλώνουν οι αρμόδιες αρχές στη Βαυαρία.

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι οι ανακριτικές αρχές δε στάθηκε δυνατό ν’ ανακρίνουν τους γονείς του δράστη, ενώ το πιστόλι με το οποίο έκανε την επίθεση, είχε αγοραστεί παράνομα από το διαδίκτυο.

thetoc.gr
Συνελήφθη 16χρονος Αφγανός φίλος του μακελάρη του Μονάχου

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου