Saturday, 20 April, 2024

Στη φυλακή μητέρα που αρνήθηκε να εμβολιάσει τον γιο της

“Ο Θεός απαγορεύει να τραυματίζεσαι από ένα εμβόλιο”! Σε φυλάκιση καταδικάστηκε μία μητέρα από το Ντιτρόιτ των ΗΠΑ καθώς αρνήθηκε να εμβολιάσει τον γιο της.

Η Rebecca Bredow καταδικάστηκε σε φυλάκιση επτά ημερών, επειδή αρνήθηκε να εφαρμόσει σχετική απόφαση δικαστηρίου που την υποχρέωνε να προχωρήσει σε εμβολιασμό του γιου της μέσα σε μία εβδομάδα.

Η μητέρα δήλωσε στη δικαστή ότι αναλαμβάνει την “πλήρη ευθύνη” για τις πράξεις της και ότι οι εμβολιασμοί αντιβαίνουν στις πεποιθήσεις της.

Σε συνέντευξή της στο ABC News την περασμένη εβδομάδα, η Bredow δήλωσε ότι προτιμά να πάει φυλακή παρά να αφήσει τον 9χρονο γιο της να εμβολιαστεί!

“Θα προτιμούσα να πάω στη φυλακή για να υποστηρίξω αυτό που πιστεύω, παρά να εμβολιάσω το παιδί μου”, ανέφερε συγκεκριμένα η Bredow, προσθέτοντας πως πιστεύει ότι η απόφαση για εμβολιασμό ενός παιδιού είναι μια “προσωπική επιλογή”. Η Bredow έχει την κύρια επιμέλεια του γιου της, την οποία όμως μοιράζεται με τον πατέρα του μικρού, τον πρώην σύζυγό του Jason Horne. Η ίδια είπε ότι όταν ο γιος της ήταν μικρότερος, αυτή και ο σύζυγός της συμφώνησαν να μην ομαδοποιήσουν τους εμβολιασμούς, ώστε να μην κάνει πολλά εμβόλια σε μικρό χρονικό διάστημα.

Η Πολιτεία του Μίτσιγκαν πάντως επιτρέπει στους γονείς να επιλέγουν ορισμένα εμβόλια για μη-ιατρικούς λόγους. Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής δίνει έμφαση στην ασφάλεια και τη σημασία των εμβολίων και συνιστά ένα χρονοδιάγραμμα για το πότε θα πραγματοποιηθούν. “Τώρα έχω τεσσεράμιση ημέρες για να εμβολιάσω πλήρως τον γιο μου, θέλουν να τον φέρω στο μέγιστο βαθμό που επιτρέπει η ιατρική που είναι μέχρι οκτώ εμβόλια, σε μία δόση”, δήλωσε η Bredow στο ABC πριν την καταδίκη της. “Ο Θεός απαγορεύει να τραυματίζεσαι από ένα εμβόλιο”, συνέχισε. Πάντως η ίδια και ο πρώην σύζυγός της έχουν εμπλακεί σε μια νομική διαμάχη για διάφορα θέματα, σύμφωνα με τον δικηγόρο του Jason Horne. Η διαμάχη αφορα και τους εμβολιασμούς. Ο Horne δήλωσε στο δικαστήριο ότι θέλει ο γιος του να λάβει όλα τα εμβόλια που συνιστώνται για την ηλικία του και το δικαστήριο αποφάνθηκε υπέρ του.

Τα δικαστικά έγγραφα που έχει στη διάθεσή του ABC News αποκαλύπτουν ότι η Bredow κλήθηκε για πρώτη φορά να προχωρήσει σε εμβολιασμό του γιου της τον Νοέμβριο του 2016. Ενώ η Bredow εκτίει την ποινή φυλάκισης που της επιβλήθηκε, το παιδί θα είναι υπό τη φροντίδα του Horne.

Νέο δικαστήριο για τη μητέρα έχει οριστεί την ερχόμενη εβδομάδα.

huffingtonpost.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου