Friday, 29 March, 2024

Σρι Λάνκα: 156 νεκροί από τις βομβιστικές επιθέσεις

Αυξάνεται δραματικά ο απολογισμός των νεκρών στη Σρι Λάνκα μετά τις βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν σε τρεις εκκλησίες και ισάριθμα ξενοδοχεία

Μέχρι στιγμής τα θύματα ανέρχονται τουλάχιστον σε 156 ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 400. Ο πρωθυπουργός της χώρας Ρανίλ Βικρεμεσίνγκε καταδίκασε απερίφραστα τις «θρασύδειλες επιθέσεις» όπως τις χαρακτήρισε ενώ κάλεσε όλους τους Σριλανκέζους να παραμείνουν ενωμένοι και δυνατοί σε τούτους τους τραγικούς καιρούς».
Ο πρωθυπουργός συγκάλεσε μάλιστα έκτακτη σύνοδο του εθνικού συμβουλίου ασφαλείας και ζήτησε επίσης να αποφευχθεί «η διασπορά ανεπιβεβαίωτων πληροφοριών και θεωριών».
Σύμφωνα με τις αρχές μεταξύ των νεκρών υπάρχουν και 35 ξένοι υπήκοοι . Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως άλλοι 25 πιστοί βρήκαν τον θάνατο σε εκκλησία της Μπατικαλόα, στα ανατολικά ενώ στο Κολόμπο επλήγησαν τρία ξενοδοχεια, τα Shangri-La, Kingsbury Hotel και Cinnamon Grand Colombo, χωρίς να έχει γίνει σαφές εάν υπάρχουν θύματα σε αυτά.
Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις, σε μία χώρα που σπαρασσόταν για δεκαετίες από εμφύλιες διαμάχες, όταν κατά τη διάρκεια του πολέμου για την ανεξαρτησία των Ταμίλ οι βοβμιστικές επιθέσεις βρίσκονταν στην ημερήσια διάταξη.
Σε κρίσιμη κατάσταση πολλοί τραυματίες
Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, πολλοί από τραυματίες που έχουν διακομιστεί στα νοσοκομεία είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Μόνο στο νοσοκομείο της πρωτεύουσας Κολόμπο έχουν μεταφερθεί 254 τραυματίες, ενώ άλλοι 60 απαριθμούνται στις επιθέσεις στις άλλες πόλεις.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου