Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Πυροβολισμοί στην Καλιφόρνια, πέντε νεκροί

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σε περιστατικό με πυροβολισμούς στην Καλιφόρνια και πολλοί τραυματίστηκαν, όταν άντρας άνοιξε πυρ σε πολλά σημεία στην κομητεία Τεχάμα.

Ανάμεσα στα θύματα βρίσκεται και ο δράστης, τον οποίο πυροβόλισαν και σκότωσαν οι αστυνομικοί.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 8 το πρωί τοπική ώρα στο “Rancho Tehama”, περίπου 120 μίλια βορειοδυτικά του Σακραμέντο. Εκτιμάται ότι ξεκίνησε από σπίτι, όπου και σημειώθηκε ενδοοικογενειακή βία και κατέληξε στο σχολείο.

Ο δράστης άνοιξε πυρ σε συνοικία, όπου και σκότωσε κατοίκους, έπειτα οδήγησε με κλεμμένο φορτηγάκι στο σχολείο και συνέχισε να πυροβολεί. Οι αρχές είπαν ότι πυροβολούσε αδιακρίτως όλους όσοι βρίσκονταν στο δρόμο του, ανάμεσά τους μια γυναίκα με το παιδί της, ενώ αφού έφτασε στο σχολείο, στόχευε σε μαθητές, τους οποίους οι γονείς άφηναν στο σχολείο, αλλά και σε προσωπικό. Τρία παιδιά τραυματίστηκαν, ανάμεσα σε αυτά και ένα 6χρονο, που δέχτηκε δύο πυροβολισμούς. Ο βοηθός σερίφης της κομητείας Φιλ Τζόνστον δήλωσε ότι ένας αριθμός παιδιών απομακρύνθηκε από το σημείο με ελικόπτερο και ενημέρωσε ότι εκεί βρίσκονται 100 αστυνομικοί.

«Γνωρίζω ότι τα παιδιά που βρίσκονταν στο σχολείο είναι τώρα σε ασφαλές σημείο».

Το σπίτι και το σχολείο είναι δύο μόνο από τα συνολικά επτά σημεία στα οποία έδρασε ο άντρας και τα οποία ερευνά η αστυνομία.

Ο Μπράιαν Φλιντ, του οποίου το φορτηγό έκλεψε ο δράστης και που απεικονίζεται στο παραπάνω βίντεο αποκάλεσε τον δράστη «τρελό». Ισχυρίστηκε, δε, ότι είχε καλέσει πολλές φορές την αστυνομία για να καταγγείλλει τους πυροβολισμούς του δράστη και γείτονά του, ενώ είχε μαχαιρώσει και τη σύζυγο άλλου γείτονα, με τον οποίο είχε διαπληκτισμό.

in.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου