Thursday, 18 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους

Ο πρώην Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζορτζ Χέρμπερτ Ουόκερ Μπους, πέθανε χθες Παρασκευή σε ηλικία 94 ετών, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της οικογένειας.
Ο Μπους, ο οποίος ήταν ο 41ος πρόεδρος των ΗΠΑ, έζησε περισσότερο απ» όλους τους προκατόχους του. Ο θάνατός του στις 10:10 (ώρα κεντρικών ΗΠΑ) ανακοινώθηκε με δήλωση που εκδόθηκε από τον εκπρόσωπό του Τζιμ ΜακΓκραθ.
Σε μήνυμά του στο Twitter, που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον ΜακΓκραθ, ο Τζορζ Ουόκερ Μπους, γιος του εκλιπόντος και επίσης πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, αναφέρει: «Ο Τζεμπ, ο Νιλ, ο Μάρβιν, η Ντόρο και εγώ με θλίψη ανακοινώνουμε πως, έπειτα από 94 αξιοσημείωτα χρόνια, ο μπαμπάς μας πέθανε. Ο Τζορτζ Χ. Ου. Μπους ήταν ένας άνθρωπος προικισμένος με ευγένεια χαρακτήρα και ο καλύτερος πατέρας που θα μπορούσε να επιθυμήσει ένας γιος ή μια κόρη».
Η θητεία του Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου (1988 – 1992) σημαδεύτηκε από τη νίκη επί του Ιράκ στο Κουβέιτ αλλά έχασε την ευκαιρία να κερδίσει μια δεύτερη προεδρική θητεία καθώς παραβίασε την υπόσχεσή του ότι δεν θα επιβάλει νέους φόρους.
Υπήρξε βετεράνος του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου και πρόεδρος κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών του ψυχρού πολέμου και της κατάρρευσης της ΕΣΣΔ.
Ο Τζ. Μπους διετέλεσε επίσης αντιπρόεδρος των ΗΠΑ από το 1981 έως το 1989, διευθυντής της CIA, από το 1976 έως το 1977 επί προεδρίας Τζέραλντ Φορντ, ενώ ήταν και πρέσβης των ΗΠΑ στην ΛΔ της Κίνας, από το 1974 έως το 1975 και πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ από το 1971 έως το 1973. Το 1967 εξελέγη μέλος της Βουλής των αντιπροσώπων για της δεύτερη εκλογική περιφέρεια του Τέξας έως το 1971.
Σύζυγος του ήταν η Μπάρμπαρα Πιρς Μπους.
in.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου