Friday, 29 March, 2024

Ο “καλός” Ομπάμα άφησε χρέος πάνω από 20 τρισ. δολάρια στον Τραμπ!

«Ωρολογιακή βόμβα» από Μ.Ομπάμα σε Ν.Τραμπ
Οι ΗΠΑ «έσπασαν» ένα ιστορικό αρνητικό ρεκόρ την περασμένη Παρασκευή αφού ξεπέρασε…
το χρέος τους τα 20 τρισ. δολάρια προκαλώντας έκδηλη ανησυχία σε όλον τον πλανήτη.
Οι ΗΠΑ εάν καταρρεύσουν οικονομικά θα συμπαρασύρουν άπαντες στην καταστροφή. Πρόκειται για μια χώρα που τυπώνει αφειδώς δολάρια και γεμίζει τον πλανήτη. Τα 2/3 του συνόλου των κυκλοφορούντων δολαρίων βρίσκονται εκτός ΗΠΑ.
Αυτό οι ΗΠΑ το έχουν κατορθώσει με τη σύνδεση του δολαρίου με το πετρέλαιο. Έτσι έχει γίνει παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα, σαν να έχει αντικαταστήσει τον χρυσό.
Όμως ακόμα και ο πλανήτης είναι ένα κλειστό σύστημα, πεπερασμένο και όχι άπειρο. Υπάρχει ένα όριο μέχρι το οποίο μπορεί να απορροφά καινούριες ποσότητες δολαρίων χωρίς να υπάρξει ξαφνική κατάρρευση.
Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν τα 20 τρισ. δολάρια εθνικού χρέους για την ακρίβεια «κτύπησαν» τα $20.16 τρισεκατομμύρια και όπως αναφέρουν έγκυροι αναλυτές τώρα που ξεπεράστηκε το ψυχολογικό αυτό όριο, θα ξεκινήσουν οι αλληλοκατηγορίες για το ποιος φταίει ανάμεσα σε Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους
Και τα 2 κόμματα ευθύνονται το ίδιο. Οι πόλεμοι των ΗΠΑ ήταν κοστοβόροι και έχουν επιβαρύνει την αμερικανική οικονομία όσο δεν παίρνει
Αυτό γίνεται εύκολα κατανοητό αν κάποιος δει την γραφική παράσταση με βάση την οποία οι ΗΠΑ αυξάνουν τα χρέη τους
Σημειώνεται ότι ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος Ν.Τραμπ είχε δηλώσει προ δύο ετών ότι εάν το χρέος ξεπεράσει τα 22-23 τρισ. δολάρια θα υπάρξει πολύ μεγάλο πρόβλημα.
Βέβαια για να μην κοροϊδευόμαστε ο Μ.Ομπάμα είναι αυτός που κατέστησε το χρέος διαγαλαξιακό. Κατά την προεδρία του από 8 τρισ. δολάρια κατέληξε στα 19 και βάλε.
Ο Μ. Ομπάμα κυριολεκτικά κληρονόμησε μια «ωρολογιακή» βόμβα στο Ν. Τραμπ.

Huffington Post Greece

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου