Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Λευκός Οίκος: Λάθος κίνηση η αύξηση δασμών από την Τουρκία

Λάθος χαρακτήρισε ο Λευκός Οίκος την απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να επιβάλει δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα ως αντίποινα

στην αντίστοιχη του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, με αφορμή την μη απελευθέρωση του πάστορα Μπράνσον.
«Η συμπεριφορά της Τουρκίας και του Ερντογάν για τον Μπράνσον ήταν εντελώς άδικη. Η απόφαση της Άγκυρας να προχωρήσει στην επιβολή δασμών (σσ. ως αντίποινα) είναι θλιβερή και στη λάθος κατεύθυνση», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς.
«Κάνουμε μποϊκοτάζ στα αμερικανικά ηλεκτρονικά προϊόντα. Εάν εάν αυτοί έχουν iPhone, στην άλλη πλευρά υπάρχουν τα Samsung. Επίσης έχουμε τo δικό μας Vestel Venüs και θα το χρησιμοποιήσουμε», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, μιλώντας την Τρίτη σε συμπόσιο για την 16η επέτειο από τη δημιουργία του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι η Τουρκία προχώρησε σε αύξηση των τελωνειακών δασμών βάσει της αρχής της αμοιβαιότητας, «σε αντίποινα στις εσκεμμένες επιθέσεις της αμερικανικής κυβέρνησης στην οικονομία μας», όπως έγραψε στο Twitter
Σύμφωνα με την απόφαση οι αυξημένοι δασμοί αφορούν εισαγόμενα προϊόντα αμερικανικής προέλευσης, περιλαμβανομένων επιβατικών οχημάτων, αλκοολούχων ποτών και ποικιλιών καπνού.
Συγκεκριμένα το διάταγμα που φέρει την υπογραφή Ερντογάν αυξάνει τους δασμούς σε επιβατικά αυτοκίνητα κατά 120%, στα αλκοολούχα ποτά κατά 140% και στα φύλλα καπνού κατά 60%. Οι δασμοί αυξήθηκαν επίσης σε προϊόντα, όπως είναι τα καλλυντικά και το ρύζι.
πρώτο θέμα

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου