Friday, 29 March, 2024

Κατασχέθηκαν εφημερίδες γιατί αποκάλυψαν βιασμούς παιδιών

Κατασχέθηκαν εφημερίδες γιατί αποκάλυψαν βιασμούς παιδιών

Η κυβέρνηση του Σουδάν θα απαγορεύσει την κυκλοφορία τους

Τις εκδόσεις δέκα μεγάλων σε κυκλοφορία εφημερίδων κατάσχεσαν οι αρχές του Σουδάν γιατί με δημοσιεύματα τους αποκάλυψαν βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις σε παιδιά.

Οι εφημερίδες είχαν δημοσιεύσει την Κυριακή ρεπορτάζ που βασιζόταν στην ομιλία ενός ακτιβιστή που υποστήριζε πως ο βιασμός και η σεξουαλική παρενόχληση αποτελούν συνηθισμένο φαινόμενο σε οχήματα που μεταφέρουν παιδιά στο σχολείο.

Οι εργαζόμενοι των εφημερίδων δήλωσαν στο Reuters ότι δυνάμεις ασφαλείας εισέβαλαν στα τυπογραφικά τους πιεστήρια αργά την νύχτα της Κυριακής και τις πρωινές ώρες της Δευτέρας για να κατασχέσουν ολόκληρο το τιράζ της έκδοσης της Δευτέρας.

Πηγή στην κρατική υπηρεσία ασφαλείας επιβεβαίωσε την εικασία των συντακτών ότι οι κατασχέσεις συνδέονται με τη δημοσίευση του θέματος για τις σεξουαλικές επιθέσεις.

«Σήμερα διακόψαμε την διανομή 10 εφημερίδων, επειδή χθες δημοσίευσαν ανεύθυνα θέματα για εγκλήματα παρενοχλήσεων και βιασμού», δήλωσε η πηγή από την κρατική υπηρεσία πληροφοριών.

Παράλληλα πρόσθεσε πως θα απαγορευτεί η κυκλοφορία τεσσάρων εξ αυτών των εφημερίδων για αρκετές ακόμη μέρες, ενώ η κυβέρνηση ενδέχεται να ασκήσει διώξεις σε κάποιες από αυτές.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου