Thursday, 28 March, 2024

Ινδία: Τρένο έπεσε πάνω σε πλήθος – Τουλάχιστον 58 νεκροί

Μεγάλη κινητοποίηση μετά από εκτροχιασμό τρένου, το οποίο έπεσε πάνω σε πεζούς, σημειώθηκε στη Βόρεια Ινδία, λίγο μετά τις 5 ώρα Ελλάδος.
Οι φόβοι των ινδικών αρχών για πολλούς νεκρούς φαίνεται να επιβεβαιώνονται, καθώς τα ινδικά Μέσα, τα οποία επικαλούνται κρατικές πηγές, μεταδίδουν ότι υπάρχουν τουλάχιστον 58 νεκροί, ενώ η επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι υπάρχουν δεκάδες άλλα άτομα τραυματισμένα, καθώς τουλάχιστον 60 άτομα έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία. Την προσωρινή λίστα με τους 58 νεκρούς ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ινδικής αστυνομίας, εκφράζοντας τους φόβους του ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.
Το σοβαρότατο ατύχημα σημειώθηκε στην περιοχή Amritsar, κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν. Σύμφωνα με ινδούς αξιωματούχους, ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται πολλά παιδιά.
Άλλες αναφορές από Ινδούς αξιωματούχους ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών στους 100 και πλέον. Στο σημείο που συνέβη το πολύνεκρο δυστύχημα, διεξαγόταν φεστιβάλ, οι εκδηλώσεις του οποίου είχαν φτάσει στην κορύφωσή τους με το κάψιμο ενός γιγαντιαίου ομοιώματος. Στην περιοχή υπήρχαν κυρίως γυναίκες και παιδιά. Όπως φαίνεται στις εικόνες που μεταδίδονται, το πλήθος βρισκόταν πάνω στις γραμμές και παρακολουθούσε το event στο φεστιβάλ, όταν το τρένο πέρασε πάνω από τους ανθρώπους.
Ο επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης στην περιοχή Srivastana επιβεβαίωσε ότι οι νεκροί, μέχρι τώρα, είναι μεταξύ 50 και 60, ενώ δεκάδες άνθρωποι μεταφέρονται στο νοσοκομείο και πολλοί ακόμα βρίσκονται διασκορπισμένοι σε διάφορα σημεία.
Ο πρωθυπουργός της Ινδίας δήλωσε σοκαρισμένος από το τραγικό δυστύχημα με τους δεκάδες νεκρούς και ενέκρινε το αίτημα του κυβερνήτη της περιοχής Amritsar να τεθεί ολόκληρη η επαρχία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ο πρωθυπουργός Neredra modi ανακοίνωσε επίσης την παροχή βοήθειας ύψους 500.000 ρουπίων, ή 6.800 δολαρίων στις οικογένειες των θυμάτων.
Λόγω της τραγωδίας, ο υπουργός Σιδηροδρόμων της Ινδίας ακύρωσε το ταξίδι του στις ΗΠΑ, προκειμένου να συμμετάσχει και ο ίδιος στην οργάνωση της επιχείρησης διάσωσης, αλλά και στην έρευνα που θα ακολουθήσει, προκειμένου να διευκρινιστούν τα αίτια και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες προκλήθηκε το συγκεκριμένο άνευ προηγουμένου τραγικό δυστύχημα.
Χαρακτηριστική του μεγάλου αριθμού τραυματιών που μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία της περιοχής, είναι η αγωνιώδης έκκληση από το υπουργείο Υγείας της Ινδίας, το οποίο καλεί εσπευσμένα εθελοντές να δώσουν αίμα, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί.
Ο υπεύθυνος των ινδικών σιδηροδρόμων, με δήλωσή του στα ΜΜΕ, τόνισε πως τα θύματα είναι άτομα που βρίσκονταν πάνω στις ράγες ή κοντά σε αυτές και εξαιτίας του θορύβου από τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ, δεν άκουσαν την κόρνα του τρένου, με συνέπεια να προκληθεί το τραγικό δυστύχημα.
Στο σημείο της τραγωδίας δόθηκε εντολή να σπεύσουν κλιμάκια του στρατού και της ομοσπονδιακής αστυνομίας, προκειμένου να συμμετάσχουν στη μεγάλη επιχείρηση.

πρώτο θέμα

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου