Friday, 29 March, 2024

ΗΠΑ: 23χρονος έκλεβε και πουλούσε στο eBay ανθρώπινους εγκεφάλους

Ένας 23χρονος Αμερικανός ομολόγησε την ενοχή του για την εμπορεία διατηρημένων ανθρώπινων εγκεφάλων που είχε κλέψει από ιατρικό μουσείο

Ένας 23χρονος ομολόγησε την ενοχή του χθες για διάρρηξη που έκανε σε ιατρικό μουσείο όπου έκλεψε διατηρημένους ανθρώπινους εγκέφαλους και άλλους ιστούς που μετά πούλησε μέσω του διαδικτύου, είπαν οι αρχές στην πολιτεία Ιντιάνα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Ντέιβιντ Τσαρλς, από την Ιντιανάπολις, αποδέχθηκε την ενοχή του σε έξι κατηγορίες που του είχαν απαγγείλει και καταδικάστηκε σε κατ΄οίκον περιορισμό για ένα χρόνο με δύο χρόνια αναστολή.

Ο 23χρονος είχε διαρρήξει το Μουσείο Ιατρικής Ιστορίας της Ιντιάνα αρκετές φορές για να κλέψει δοχεία με εγκέφαλους και άλλους ιστούς, σύμφωνα με το γραφείο του τοπικού εισαγγελέα.

Το μουσείο ήταν κάποτε νοσοκομείο για ψυχασθενείς, που είχε ιδρυθεί το 1848, και αργότερα μετατράπηκε σε μουσείο με αίθουσα νεκροτομής και ανατομίας.

Ο Τσαρλς συλλήφθηκε τον Δεκέμβριο του 2013 αφού ένας άντρας από το Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας ο οποίος είχε αγοράσει έξι δοχεία με τμήματα από εγκέφαλους στον διαδικτυακό ιστότοπο eBay για 600 δολάρια (565 ευρώ με σημερινές τιμές) ειδοποίησε την αστυνομία, σύμφωνα με τον φάκελλο της εισαγγελίας.

Πολλά από τα κλοπιμαία ταυτίστηκαν από έρευνα του ίδιου του αγοραστή μέσω του διαδικτύου με κομμάτια που είχαν κλαπεί από το μουσείο. Ο Τσαρλς αναγνωρίστηκε από ένα χαρτί που βρέθηκε στο μουσείο πάνω στο οποίο είχε αφήσει σημάδι με το ματωμένο του δάχτυλο.

Οι αρχές εντόπισαν 80 συνολικά δοχεία με ανθρώπινους ιστούς, σύμφωνα με τον φάκελλο της εισαγγελίας.

Ο Τσαρλς, ο οποίος διατάχθηκε να μην ξαναπλησιάσει το μουσείο, έκλεψε επίσης από εκεί και ένα μηχάνημα ηλεκτροκαρδιογραφήματος, περίπου 10 στηθοσκόπια, μια ζυγαριά μωρών και διάφορα άλλα ιστορικής αξίας κομμάτια.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο νεαρός διατάχθηκε επίσης να αποκτήσει και απολυτήριο γυμνασίου ή το αντίστοιχο, ως όρο της καταδίκης του.

(Πηγή: ΑΠΕ)

ΗΠΑ: 23χρονος έκλεβε και πουλούσε στο eBay ανθρώπινους εγκεφάλους

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου