Friday, 19 April, 2024

ΕΠΙΘΕΣΗ στο σημείο όπου ο Θεός έδωσε τις 10 εντολές στον Μωυσή!

Επίθεση σημειώθηκε στο Μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης στην Χερσόνησο του Σινά στην Αίγυπτο, το βράδυ της Τρίτης, αναφέρουν αραβικά μέσα.  Σύμφωνα με αναφορές, τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του. Πιο συγκεκριμένα, ένας αξιωματικός ασφαλείας σκοτώθηκε και τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν από την επίθεση που έγινε κοντά στη μονή.aigupto2Ενώ αρχικές πληροφορίες από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, μίλαγαν για έκρηξη, αιγυπτιακή εφημερίδα έγραψε λίγο αργότερα ότι το περιστατικό συνέβη από “κατά λάθος” πυρά. Ωστόσο, άλλες πληροφορίες χαρακτηρίζουν την επίθεση ως τρομοκρατική.

Το συγκεκριμένο μοναστήρι, όπως γράφει η βρετανική Mirror, βρίσκεται στους πρόποδες του Σινά και έχει μεγάλη ιστορία, καθώς θεωρείται το σημείο, όπου ο Μωυσής έλαβε από τον Θεό τις 10 εντολές.aigupto3

Η περιοχή αποτελεί μέρος παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco και το επισκέπτονται κάθε χρόνο χιλιάδες προσκυνητές και τουρίστες.

Υπενθυμίζουμε ότι την Κυριακή των Βαϊων σημειώθηκαν δύο βομβιστικές επιθέσεις- μια στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου των Κοπτών στην πόλη Τάντα στο Δέλτα του Νείλου και μια δεύτερη στην εκκλησία του Αγίου Μάρκου των Κοπτών στην Αλεξάνδρεια- όπου τουλάχιστον 45 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια από τις πιο αιματηρές ημέρες για τη χριστιανική μειονότητα της Αιγύπτου στην πρόσφατη ιστορία.Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη και των δύο επιθέσεων.

Star.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου