Friday, 29 March, 2024

Γιατί αυτή η μητέρα έστειλε πακέτο σκουπίδια αντί για τάπερ με φαγητό στον γιο της και τη χειροκροτούν όλοι!

Ο Κόνορ Κοξ είναι φοιτητής. Μια πράξη της μητέρας του, Τέρι, κάνει τις τελευταίες ημέρες το γύρο το Διαδικτύου
Ο Κόνορ επισκέφθηκε το σπίτι της μητέρας του

σε ένα διάλειμμα από τις φοιτητικές του υποχρεώσεις. Όταν επέστρεψε μετά από μερικές ημέρες, στο δικό του, φοιτητικό σπίτι, έλαβε ένα δέμα, από την μητέρα του.
Προς έκπληξή του δεν περιείχε τάπερ με φαγητό, αλλά κουτιά με σκουπίδια!

skoupidia1

Ο ίδιος παραξενεύτηκε, αλλά διαβάζοντας το σημείωμα που το συνόδευε αντιλήφθηκε πλήρως τι συνέβαινε.
Η πράξη, μάλιστα, της μητέρας του την έχει κάνει σταρ του Διαδικτύου ενώ δεν έχει σταματήσει να δέχεται τα συγχαρητήρια για την κίνησή της αυτή.
Ποιος ο λόγος που προχώρησε η Τέρι σε αυτή την κίνηση;
Ο Κόνορ Κοξ είναι φοιτητής. Κάνοντας ένα διάλειμμα από τις φοιτητικές του υποχρεώσεις, έμεινε για μερικές ημέρες στο σπίτι του με την μητέρα του, Τέρι, που έχει διευθυντική θέση στη δουλειά της.
Ο Κόνορ, επιστρέφοντας στην πόλη όπου σπουδάζει, άφησε στο πατρικό του… συντρίμμια. Πιο συγκεκριμένα, ένα ακατάστατο σπίτι γεμάτο σκουπίδια.
Ποια ήταν η αντίδραση της μητέρας του; Μα φυσικά να του τα στείλει… «πακέτο», αιφνιδιάζοντάς τον (προφανώς περίμενε να βρει στο δέμα φαγητό από τα χεράκια της).
Με την κίνησή της να του στείλει σε «δέμα» τα αποτελέσματα της ανευθυνότητάς του, θέλησε να του δείξει ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο και όλα έχουν ένα όριο. Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να μαζεύει τα σκουπίδια σου και κανείς δεν είναι διατεθειμένος να συγχωρεί συνεχώς την ανευθυνότητά σου. Η κίνηση της Τέρι έχει αγκαλιαστεί από χιλιάδες γονείς ανά τον κόσμο που «χειροκροτούν» το παράδειγμα που θέλησε να δώσει στον γιο της. Αντί για φαγητό, του έστειλε… food for thought!
Όπως ήταν φυσικό, διεθνή μέσα ενημέρωσης αναζήτησαν την Τέρι για δηλώσεις. Τι την οδήγησε να κάνει κάτι τέτοιο; Η απάντηση στα στόματος της ίδιας: «Έχω μεγαλώσει και διδάξει τον Κόνορ με την αρχή ότι «οι πράξεις μας έχουν συνέπειες». Μπορεί αυτό που έκανα να φαίνεται σαν φάρσα, όμως εγώ το εννοούσα».
Οι παλιοί λένε «Τα παιδιά, όπως τα μάθεις». Αυτό απέδειξε και η Τέρι που αν και τρέφει μεγάλη αδυναμία στον γιο της, θέλησε να του κάνει αυτή την -όχι τόσο ευχάριστη για εκείνον- έκπληξη που όμως παρέδωσε μαθήματα ήθους.
iefimerida.gr

Γιατί αυτή η μητέρα έστειλε πακέτο σκουπίδια αντί για τάπερ με φαγητό στον γιο της και τη χειροκροτούν όλοι!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου