Thursday, 28 March, 2024

Γένοβα: Στους 35 οι νεκροί από την κατάρρευση της γέφυρας

Σε τεράστια τραγωδία εξελίσσεται η κατάρρευση της οδογέφυρας, το πρωί της Τρίτης, στη Γένοβα
Πηγές από την πυροσβεστική, που επικαλούνται τα ιταλικά ΜΜΕ, αναφέρουν ότι ο αριθμός των νεκρών ανήλθε στους 35. Λίγη ώρα νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι είχε μιλήσει για 30 επιβεβαιωμένους νεκρούς. Υπάρχουν φόβοι ότι ο τραγικός απολογισμός θα αυξηθεί, καθώς υπάρχουν πολλοί σοβαρά τραυματίες, αλλά και αγνοούμενοι.
«Ευχαριστώ τους πυροσβέστες, τους επαγγελματίες διασώστες και τους εθελοντές που επιχειρούν στο σημείο από το πρώτο λεπτό και παραμένουν εκεί σκάβοντας και σώζοντας ζωές. Δυστυχώς, υπάρχουν 30 επιβεβαιωμένοι νεκροί και πολλοί σοβαρά τραυματίες» δήλωσε ο Σαλβίνι και δεσμεύθηκε ότι θα φθάσει έως το τέλος για να καθοριστούν οι ευθύνες της απαράδεκτης καταστροφής «διότι δεν είναι δυνατό να εργάζεται κανείς και να πεθαίνει με αυτόν τον τρόπο εν έτη 2018».
«Από αυτήν τη γέφυρα έχω περάσει εκατοντάδες φορές, θα κάνω τα πάντα για να έχουμε στα χέρια μας τα ονόματα των υπεύθυνων. Είναι απαράδεκτο να πεθαίνει κανείς με αυτόν τον τρόπο στην Ιταλία» υπογράμμισε ο Σαλβίνι.
Δεκατρείς άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, από τους οποίους οι τέσσερις ξεθάφτηκαν ζωντανοί από τα συντρίμμια. Ολοι όμως οι τοπικοί και κυβερνητικοί αξιωματούχοι προειδοποιούν για περισσότερους νεκρούς. Τουλάχιστον δέκα αγνοούνται, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ. Τη στιγμή της κατάρρευσης της οδογέφυρας σε αυτή υπήρχαν 30-35 αυτοκίνητα και τρία φορτηγά.
iefimerida.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου