Thursday, 28 March, 2024

Βρήκε τη χαμένη κόρη της 70 χρόνια μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου

Βρήκε τη χαμένη κόρη της 70 χρόνια μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου

Μία Ιταλίδα, ηλικίας σήμερα 92 ετών, ξαναβρήκε την 72χρονη κόρη της, που την θεωρούσε χαμένη για πάντα, εβδομήντα χρόνια μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και τον βίαιο χωρισμό τους λίγο μετά τη γέννηση της.

Κατά τη διάρκεια του πολέμου η Ιταλίδα, που κατάγεται από ένα χωριουδάκι της Εμίλια-Ρομάνα, στάλθηκε για δουλειά στη Γερμανία. Εκεί όμως έμεινε έγκυος από έναν παντρεμένο Γερμανό στρατιώτη. Η οικογένεια του πατέρα της πήρε το μωρό αμέσως μετά τη γέννησή του και όταν τελείωσε ο πόλεμος η νεαρή γυναίκα επέστρεψε στην πατρίδα της, τη Νοβελάρα, χωρίς όμως να χάσει την ελπίδα ότι μια μέρα θα ξανάσφιγγε στην αγκαλιά της την μικρή κόρη της.

Η τελευταία μεγάλωσε έξω από τη Φρανκφούρτη και γνώριζε ότι η μητέρα της καταγόταν από την Ιταλία, όμως πίστευε ότι ήταν νεκρή. Ο πατέρας της και η υπόλοιπη οικογένεια δεν επιθυμούσαν να ξαναβρεθούν οι δύο γυναίκες.

Πέρσι, αφού πέθανε ο πατέρας της, η Μάργκοτ Μπάχμαν, έχοντας πλέον κλείσει τα 70, απευθύνθηκε στη Διεθνή Υπηρεσία Εντοπισμού (ITS), ένα γερμανικό κέντρο έρευνας για την περίοδο του πολέμου, σε μια προσπάθεια να μάθει περισσότερα για τις ρίζες της.

Με τη βοήθεια του Ιταλικού Ερυθρού Σταυρού η ITS ανακάλυψε ότι η Ιταλίδα μητέρα ήταν εν ζωή. Οι δύο γυναίκες βρέθηκαν για πρώτη φορά το Σαββατοκύριακο στη Νοβελάρα, το χωριό όπου κατοικεί μέχρι και σήμερα η 92χρονη.

“Όταν άρχισα να ψάχνω για να μάθω περισσότερα, ούτε που φανταζόμουν ότι μια μέρα θα έσφιγγα στην αγκαλιά μου τη μητέρα μου” είπε η Μάργκοτ στην ιταλική εφημερίδα Il Quotidiano. “Ο πατέρας μου είχε απαγορεύσει να την αναζητήσω αλλά το έκανα μετά τον θάνατό του, χάρη και στην πολύτιμη στήριξη της κόρης μου”, πρόσθεσε.

Για την εκπρόσωπο του Ερυθρού Σταυρού Λάουρα Μπαστιανέτο, η οποία ήταν παρούσα στη συνάντηση μάνας και κόρης, η επανένωση αυτή “ήταν ένα μικρό θαύμα”.

“Είναι σπάνιο μια μητέρα με την κόρη της να ξαναβρεθούν μετά από 71 χρόνια, συνήθως αυτό συμβαίνει με αδέρφια, καθώς πλέον απομένουν ελάχιστοι επιζώντες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου”, τόνισε.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου