Wednesday, 24 April, 2024

Βρέφος πέθανε από ασιτία επειδή οι γονείς του ακολουθούσαν «εναλλακτική» διατροφή

Τοπικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο Λούκας ζύγισε μόλις τέσσερα κιλά – όσο ένα νεογέννητο- όταν άφησε την τελευταία του πνοή και ότι οι γονείς του δεν το πήγαν στο νοσοκομείο…

Το μωρό, που έπινε γάλα από κινόα, πέθανε στις 6 Ιουνίου του 2014.

Παρότι γιατροί από όλο τον κόσμο προειδοποιούν ότι οι διατροφικές «μόδες» και τα «εναλλακτικά» διαιτολόγια απαγορεύονται σε αυτές τις ηλικίες, οι γονείς του Λούκας αποφάσισαν να τους αγνοήσουν.  Η νεκροψία έδειξε ότι το στομαχάκι του βρέφους ήταν τελείως άδειο όταν πέθανε και πως ήταν αφυδατωμένο. Μάλιστα, οι δικαστές ενημερώθηκαν από τους ειδικούς ότι το παιδί θα είχε δυσκολία στην αναπνοή αρκετές ημέρες πριν από το θάνατό του αλλά οι γονείς του δεν τον πήγαν ποτέ στο νοσοκομείο.

Οι εισαγγελείς κατηγορούν τους γονείς του βρέφους για τον θάνατό του. «Οι γονείς του διέγνωσαν μόνοι τους ότι ο Λούκας είχε δυσανεξία στη γλουτένη και τη λακτόζη» ανέφεραν, προσθέτοντας παράλληλα ότι κανένας γιατρός δεν το είχε βεβαιώσει αυτό. Κατηγορούν, επίσης, τους γονείς ότι αντί να πάνε το παιδί τους στο κοντινότερο νοσοκομείο προτίμησαν να ταξιδέψουν στην άλλη άκρη της χώρας για να επισκεφτούν έναν γιατρό ομοιοπαθητικής…

«Δεν πήγαμε τον Λούκας στο γιατρό γιατί δεν παρατηρήσαμε κάτι περίεργο» είπε στο δικαστήριο ο πατέρας του Λούκας, Πίτερ Σ.  Η μητέρα του, Σαντρίνα Β., συμπλήρωσε κλαίγοντας: «Μερικές φορές έπαιρνε λίγο βάρος και άλλες έχανε λίγο. Δεν θέλαμε ποτέ να πεθάνει ο γιος μας».

Η δικηγόρος του ζεύγους, Καρίν Βαν Μερβέιν, δήλωσε στο δικαστήριο ότι οι γονείς του Λούκας θεωρούσαν ότι έπασχε από κάποια διατροφική διαταραχή. «Είχε κάποιο πρόβλημα. Είχε κράμπες στο στομάχι όταν έτρωγε και οι γονείς του δοκίμασαν εναλλακτικές οδούς είπε η ίδια. Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι το ζευγάρι, μεταξύ άλλων, τάιζε το βρέφος γάλα από κινόα, γάλα βρώμης και γάλα ρυζιού. «Όλα αυτά τα προϊόντα τα πωλούν και στο κατάστημά τους» συμπλήρωσε η δικηγόρος.

Ιndependent

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου