Friday, 29 March, 2024

Μέτρα για τους πλημμυροπαθείς από την αλβανική κυβέρνηση

Μέτρα για τους πλημμυροπαθείς από την αλβανική κυβέρνηση

Επιδοτήσεις για την αποκατάσταση των ζημιών

Προτεραιότητα της αλβανικής κυβέρνησης παραμένει η στήριξη των πλημμυροπαθών αγροτών, των οποίων οι καλλιέργειες, αλλά και το ζωικό κεφάλαιο δέχθηκαν σημαντικό πλήγμα από τις πρόσφατες πλημμύρες, κυρίως στο νότιο και νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Γεωργίας της Αλβανίας.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, ανακοινώθηκε ότι οι κάτοικοι των πλημμυροπαθών περιοχών θα λάβουν οικονομική βοήθεια υπό τη μορφή επιδοτήσεων, προκειμένου, σύντομα, να αποκαταστήσουν τις ζημιές που είχαν από τις πρόσφατες πλημμύρες.

Το σύνολο της οικονομικής βοήθειας θα διατεθεί για την επισκευή ή και την εκ νέου κατασκευή αποθηκευτικών ή άλλων εγκαταστάσεων που είναι αναγκαίες για τη δραστηριότητα των αγροτών, καθώς και την αποκατάσταση των ζημιών στις καλλιέργειες.

Επιπλέον, μια λεπτομερής καταγραφή των ζημιών πρόκειται σύντομα να ολοκληρωθεί και το Μάρτιο του 2015 αναμένεται να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για χρηματοδότηση από το σχετικό πρόγραμμα, που προβλέπει τη διάθεση 1,7 δισ. λεκ. για την ενίσχυση του αγροτικού τομέα.

*φωτο αρχείου

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου