Thursday, 18 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος στη Νέα Πέλλα το Σάββατο

Το Σάββατο 15 Ιουνίου 2019, στις 18.30, θα πραγματοποιηθεί επίσημη υποδοχή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου

στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Νέας Πέλλας από τον Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και τις τοπικές αρχές. Στη συνέχεια θα τελεσθεί ο Μέγας Εσπερινός της Πεντηκοστής.

Ο νέος Αρχιεπίσκοπος επισκέπτεται την Νέα Πέλλα, με την οποία συνδέεται ιδιαίτερα, προκειμένου να αποχαιρετήσει τους συμπατριώτες του πρόσφυγες αλλά και τους συγγενείς από την ίδια περιοχή της Ανατολικής Θράκης πριν από την επίσημη ανάληψη της νέας του εκκλησιαστικής διακονίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος σε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο euronews αναφέρεται στις προκλήσεις της νέας του αποστολής, την Τουρκία, τις σχέσεις με την ρωσική εκκλησία, αλλά και για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την απήχηση που έχει παντού, όπως και στην ομογένεια, όπως λέει χαρακτηριστικά «όχι μόνο για τις αθλητικές του επιδόσεις, αλλά για το ήθος του»!

Είμαστε πολύ κοντά στην επαναλειτουργία της θεολογικής Σχολής της Χάλκης, δήλωσε ο  Αρχιεπίσκοπος. Για το νέο κεφάλαιο της ζωής του, είπε ότι είμαι έτοιμος να εκπροσωπήσω τα συμφέροντα του ελληνισμού.

Προτεραιότητα είναι  η ανοικοδόμηση του ορθόδοξου ναού του Αγίου Νικολάου στη Νέα Υόρκη, ανάμεσα στους Δίδυμους Πύργους που κατέρρευσε στο Σημείο Μηδέν και σημαίνει πολύ περισσότερα από την ανέγερση ενός τόπου λατρείας, σημαίνει την ισχυροποίηση των δεσμών και με τις δύο πατρίδες…

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου