Friday, 29 March, 2024

Η εκδήλωση του Φιλοπτώχου Ταμείου της ενορίας Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη φιλανθρωπική εκδήλωση του φιλοπτώχου ταμείου της ενορίας Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών.
Η εκδήλωση αρχικά περιελάμβανε ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ με θέμα την αγάπη Του Θεού και τις εκδηλώσεις της. Ο Μητροπολίτης τόνισε ότι η αγάπη του Θεού είναι στην κυριολεξία μια μέθη της ψυχής.


Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις ενέργειες, τις εκδηλώσεις, τα χαρακτηριστικά της αγάπης του Θεού. Σύμφωνα με τους αγίους Πατέρες, όσοι έχουν αυτή την αγάπη κατανοούν τις ανάγκες των άλλων και βοηθούν για τη σωτηρία τους, δεν έχουν ιδιοτέλεια, αλλά φροντίζουν για το συμφέρον των άλλων, πονούν πολύ αν στενοχωρήσουν το Θεό και μετανοούν βαθιά, συγχωρούν και τους εχθρούς ακόμη χωρίς να μένει και η ελάχιστη πικρία, θυσιάζουν και τη ζωή τους για το ευαγγέλιο του Κυρίου, προσεύχονται για όλη την κτίση. Τέλος ο Μητροπολίτης αφού ανέφερε ότι ο Ναός του Αγίου Γεωργίου αποτελεί πρότυπο πρακτικής αγάπης προς τον πλησίον και προέτρεψε τους πιστούς να μην παραιτηθούν από την προσπάθεια να στηρίζουν το φιλάνθρωπο έργο του Ναού, γιατί τα καλά έργα είναι έκφραση αγάπης και θα τους συνοδεύουν αιώνια, ευχήθηκε σε όλους καλές γιορτές.
Ακολούθησε δεξίωση στο πνευματικό κέντρο του ιερού Ναού με εδέσματα που παρασκεύασαν κυρίες της ενορίας. Τη δεξίωση πλαισίωσε με παραδοσιακά τραγούδια και κάλαντα Χριστουγέννων η χορωδία ενηλίκων του Ιερού Ναού.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου