Tuesday, 16 April, 2024

Αρχιερατική λειτουργία και χειροθεσία πνευματικών στον Ι.Ν. Αγ. Τρύφωνος Κουφαλίων

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός, με τη συμμετοχή των ιερέων της πόλης και της περιοχής καθώς και πλήθους πιστών. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Κανσίζογλου, ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο του αγίου Τρύφωνος και ιδιαίτερα στο γεγονός ότι το νεαρό της ηλικίας του και το ταπεινό επάγγελμά του (ο Άγιος έβοσκε χήνες για να ζήσει καθώς προερχόταν από φτωχή οικογένεια) δεν τον εμπόδισαν στην πορεία προς την αγιότητα. Μετά τον εσπερινό, πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της ιεράς εικόνος του Αγίου.

w1-DSC_3840 w2-DSC_3848 w3-DSC_3863 w4-DSC_3870 w5-DSC_3871 w6-DSC_3887

Το πρωί της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ τέλεσε την Θεία Λειτουργία. Κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στη ζωή και το μαρτύριο του Αγίου παραλληλίζοντάς το με το μαρτύριο που βιώνουν οι σημερινοί Χριστιανοί, το οποίο δεν είναι μαρτύριο αίματος αλλά μαρτύριο συνειδήσεως και αγώνος για την εφαρμογής του θελήματος του Θεού.

Κατά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε πνευματικούς τους ιερείς π. Αργύριο Γατίδη και π. Δημήτριο Βογιατζή. Κατά την προσφώνησή του τους προέτρεψε να επιτελούν το ιερό αυτό καθήκον με ευσυνειδησία και επίγνωση της αποστολής τους. Τέλος ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού.

Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως, Αρχιμ. Στέφανος Δέβρελης, ο Αρχιερατικός επίτροπος Κουφαλίων και πολλοί κληρικοί της Ι. Μητροπόλεως.

(Φωτογραφίες: Ζάχος Καρεκλάς)

Αρχιερατική λειτουργία και χειροθεσία πνευματικών στον Ι.Ν. Αγ. Τρύφωνος Κουφαλίων

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου