Thursday, 28 March, 2024

Όσο οι αγρότες δεν θα έχουν νερό να ποτίσουν, τόσο θα χρυσοπληρώνουν τις ζωοτροφές οι κτηνοτρόφοι

Συνάντηση με κτηνοτροφικους φορείς και οργανώσεις της περιφέρειας Ηπείρου είχε πριν από λίγες ημέρες, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλης Κόκκαλης στην πόλη των Ιωαννίνων.
Ο υφυπουργός συναντήθηκε με τον πρόεδρο των Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων Ηπείρου, Γιάννη Δεκόλη και την πρόεδρο των Κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας, Μυρτώ Λύκα.
Στα πλαίσια της συζήτησης οι κτηνοτρόφοι αναφέρθηκαν στο καυτό θέμα των μειώσεων των τιμών του αιγοπρόβειου γάλακτος, κρούωντας καμπανάκι κινδύνου στον υφυπουργό, λέγοντάς του, ότι «αν δεν γίνει άμεσα κάτι, κινδυνεύουν με εξαφανιση».
Ακόμη, όπως αναφέρει μιλώντας στον ΑγροΤύπο η Μυρτώ Λύκα «ζητήσαμε από τον κ. Κόκκαλη, να επέμβει, έτσι ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες, επιτέλους, για τα διαχειριστικά σχεδια βοσκότοπων, καθώς ο χρόνος πιέζει και δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια».
Τέλος, συζητήθηκε το πρόβλημα με τα χρέη των ΤΟΕΒ της Ηπείρου, με τους κτηνοτρόφους ν’ αναφέρουν πως «όσο οι αγρότες δεν μπορούν να ποτίσουν, τόσο θα ανεβαίνουν οι τιμές στις ζωοτροφές μας, αφού θα μειώνεται η διαθέσιμη παραγωγή».
Κλείνοντας, οι κτηνοτρόφοι αναφέρθηκαν στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν από τις αγέλες λύκων στα βουνά, σημειώνοντας ότι «οι απώλειες είναι πολύ μεγάλες».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου