Friday, 26 April, 2024

Χ. Κοσμίδης: «Άμεσα εκτιμήσεις και πληρωμές, όχι αδιαφορία από την κυβέρνηση»

«Για άλλη μια φορά ο αγροτικός κόσμος βρίσκεται σε δύσκολη θέση γιατί εκτός από την πλήρη και ίσως σκόπιμη αδιαφορία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ

απέναντι του, βρίσκεται αντιμέτωπος με ακραία καιρικά φαινόμενα. Σχεδόν όλος ο δήμος Πέλλας χτυπήθηκε από σφοδρή χαλαζόπτωση άνευ προηγούμενου, σε διάρκεια και ένταση, με αποτέλεσμα οι ζημίες να είναι τεράστιες και στις δενδρώδεις, αλλά και στις ανοιχτές καλλιέργειες, σε μια χρονική στιγμή που έχουμε κάνει όλα τα έξοδα.

Ζητάμε από το Υπουργείο άμεσα να γίνουν οι εκτιμήσεις και άμεσα οι πληρωμές από τον ΕΛΓΑ. Έχει υποχρέωση η πολιτεία να σκύψει με σοβαρότητα (που μέχρι τώρα δεν έχει δείξει) πάνω στα τεράστια προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην περιοχή μας από το χαλάζι .

Επίσης, Ζητάμε οι ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις των πληγέντων αγροτών να πάνε στο τέλος του έτους

Τέλος, υπενθυμίζω στους αγρότες ότι οι δηλώσεις ζημίας ξεκίνησαν με καταληκτική ημερομηνία το τέλος του μηνά. Οι δηλώσεις γίνονται στον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ στον Δήμο και το αντίτιμο είναι 0,10 για κάθε δέντρο και 1 ευρώ το στρέμμα για κάθε ανοιχτή καλλιέργεια.

Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά τα χρήματα που θα δώσουμε να πάνε στον σκοπό για τον οποίο καταβάλλονται και όχι κάπου αλλού όπως έγινε πρόσφατα.

Τομεάρχης Αγροτικού της ΝΔ Πέλλας Χάρης Κοσμίδης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου