Wednesday, 24 April, 2024

“Υποδοχή” στους αγρότες με δακρυγόνα και ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη

Με δακρυγόνα και ΜΑΤ αντιμετώπισε η κυβέρνηση την ειρηνική κατά τα άλλα, πορεία των Ροδακινοπαραγωγών από την Πέλλα – μπλόκο Γυψοχωρίου- την Ημαθία, την Πιερία

και από άλλες περιοχές που κατέβηκαν στη Θεσσαλονίκη να διαμαρτυρηθούν και να εκθέσουν τα θέματα του εμπάργκο και των βροχοπτώσεων στον Πρωθυπουργό και τον ΥΠΑΑΤ Β. Αποστόλου, στο Ξενοδοχείο Grand Hotel. Στην πορεια συμμετείχαν και άλλες κοινωνικές ομάδες, όπως φοιτητές, εργάτες, κα. Και ενώ η πορεία πήγαινε ειρηνικά προς το ξενοδοχείο 3 κλούβες των ΜΑΤ ειχαν στήσει οδόφραγμα και εκεί σταμάτησαν. Ακολούθησαν διαβουλεύσεις χωρίς αποτέλεσμα – ζήτησαν να δουν τον Υπουργό, τους είπαν ότι ξεκίνησε ήδη την ομιλία του, είπαν ότι δε θα διακόψουν, αμέσως μετά όμως να τον δουν για λίγο, ώστε να του εκθέσουν τα ζητήματα τους και να επιδώσουν ένα ψήφισμα αιτημάτων… εκεί ξεκίνησε η συμπλοκή με τα ΜΑΤ που έκαναν χρήση δακρυγόνων με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πανικός…

Οι ανακοινώσεις των Αγροτικών Συλλόγων Ημαθίας

Ο Αγροτικός Σύλλογος Βέροιας συμμετείχε την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018, στο μεγάλο συλλαλητήριο των Ροδακινοπαραγωγικών Συλλόγων αλλά και άλλων φορέων στην Θεσσαλονίκη με έναν μόνο σκοπό. Επιτροπή των συλλόγων να συναντήσει τον πρωθυπουργό της χώρας ώστε να του εκθέσει τα ζητήματα που ταλαιπωρούν τον αγροτικό κόσμο του νομού.

Δυστυχώς το μόνο που μπορέσαμε να δούμε ήταν οι κλούβες των ΜΑΤ τα ΜΑΤ αυτοπροσώπως και τα αξεσουάρ τους. Δακρυγόνα, καπνογόνα, χειροβομβίδες κρότου – λάμψης και τα τοιαύτα. Σε μια περίοδο που οι αγρότες καταρρέουν και μαζί μ αυτούς και όλες οι άλλες κοινωνικές ομάδες (εμπόριο παρεμφερείς κλάδοι κλπ) στην περιοχή μας, κάποιοι επιδίδονται σε κλειστές συσκέψεις (βλ. Δραγασάκης με «εκπροσώπους»).

Σε καμία από τις κλειστές συσκέψεις αλλά ούτε κάν στο συνέδριο για την «Ανάπτυξη» όπου μίλησε ο πρωθυπουργός δεν προσκλήθηκαν οι αληθινοί εκπρόσωποι των αγροτών με τα θεσμοθετημένα όργανα τους «Αγροτικούς Συλλόγους» Μπροστά σ αυτήν την κατάσταση σαν έσχατη λύση στέλνουμε ανοικτή επιστολή στον Πρωθυπουργό της χώρας να βρει άμεσα χώρο και χρόνο να ακούσει τα πραγματικά ζητήματα των αγροτών – ροδακινοπαραγωγών από τους ίδιους τους ανθρώπους της παραγωγής που βιώνουν την αδικία και την εξαθλίωση στο πετσί τους.

Ζητούμε συνάντηση ουσίας μαζί του για το παρόν και το μέλλον του κλάδου.

Για τον Αγροτικό Σύλλογο Γεωργών Βεροιας

Ο Γραμματέας Ο πρόεδρος

Παπακων/νου Θεοδωρος – Χαλκίδης Αναστάσιος

Ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» υλοποιώντας την απόφαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων συμμετείχε στο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη με συναδέλφους ροδακινοπαραγωγούς από Ημαθία, Πέλλα, Φλώρινα, Λάρισα, για να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στη φιέστα της κυβέρνησης με το «αναπτυξιακό συνέδριο» Κ. Μακεδονίας και να προβάλλουμε τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουμε με την τεράστια απώλεια εισοδήματος (από το

εμπάργκο, τις εξευτελιστικές τιμές στα προϊόντα μας, το υπέρογκο κόστος παραγωγής, την μη κάλυψη ζημιών από τον ΕΛΓΑ, τα απανωτά χαράτσια κ.α.).

Παρά τη διαβεβαίωση της κυβέρνησης να δεχτεί 5μελή αντιπροσωπία αγροτών και την επιτροπή εργαζομένων στους ΟΤΑ για να επιδώσει ψήφισμα, όχι μόνο δεν επέτρεψε το διάλογο, αλλά η ειρηνική πορεία αντιμετωπίστηκε από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ και τη ρήψη δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι αντιαγροτικές, αντιλαϊκές πολιτικές πάνε χέρι – χέρι με τον αυταρχισμό και την καταστολή.

Καταγγέλλουμε την αντιμετώπιση αυτή της κυβέρνησης και δηλώνουμε ότι δεν πτοούμαστε από τέτοιες ενέργειες, δε σκύβουμε το κεφάλι, δυναμώνουμε την πάλη μας ενάντια σε παλιά και νέα μέτρα κυβέρνησης – ΕΕ – ΚΑΠ μαζί με τους φυσικούς συμμάχους μας, τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, για να μπορέσουμε να ζήσουμε και να καλλιεργήσουμε.

Απαιτούμε:

  • Άμεση αναπλήρωση του χαμένους εισοδήματός μας από το εμπάργκο.
  • Άμεση αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ για όλες τις ζημιές στις καλλιέργειες στο 100% της ζημιάς
  • Μείωση του κόστους παραγωγής με κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια
  • Καμιά κατάσχεση – πλειστηριασμός χωραφιού, σπιτιού φτωχού αγρότη και κτηνοτρόφου
  • Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000€συν 3.000€ για κάθε παιδί

Συνεχίζουμε.. θα νικήσουμε!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Με πληροφορίες από ammosimathia.blogspot.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου