Thursday, 25 April, 2024

Τον Σεπτέμβριο η εξόφληση των οφειλών του 2015 προς τους τευτλοπαραγωγούς

Η ΕΒΖ θα εξοφλήσει μέχρι τέλος του έτους και τις οφειλές του 2016 ενώ ήδη την προηγούμενη εβδομάδα προχώρησε σε πληρωμές ύψους 2,5 εκατ.

Τον Σεπτέμβριο θα εξοφλήσει η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης τις οφειλές του 2015 προς τους τευτλοπαραγωγούς, ενώ μέχρι τα τέλη του έτους θα εξοφληθούν και οι οφειλές του 2016.

Η εταιρία προχώρησε ήδη την προηγούμενη εβδομάδα σε πληρωμές ύψους 2,5 εκατ. ευρώ προς τους τευτλοπαραγωγούς και τους ιδιοκτήτες συγκομιστικών μηχανών τεύτλων, μετά την εκταμίευση 5 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία σηματοδότησε την έναρξη της υλοποίησης του πλάνου αναδιάρθρωσης του δανεισμού. Το υπόλοιπο ποσό θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών της ΕΒΖ. Τα στοιχεία προκύπτουν από σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, το οποίο τονίζει ότι κυρίαρχος στόχος είναι η ομαλοποίηση της συνεργασίας της με τους παραγωγούς, καθώς και ότι η ενεργοποίηση του σχεδίου εξυγίανσης της εταιρείας, σε συνδυασμό με τις συνεχείς προσπάθειες της διοίκησης της εταιρείας για περιστολή λειτουργικών δαπανών, συμπεριλαμβανομένου του μισθολογικού κόστους και για αναζήτηση επωφελών για την εταιρεία εμπορικών συμφωνιών, θα είναι καταλυτικές για την επιστροφή σε πορεία βιώσιμης ανάπτυξης.

Σημειώνει ακόμη ότι το υπουργείο στέκεται αρωγός στις προσπάθειες της διοίκησης, τόσο για την εξυγίανση της εταιρείας όσο και για την ενίσχυση της εγχώριας τευτλοπαραγωγής.

Τον Σεπτέμβριο η εξόφληση των οφειλών του 2015 προς τους τευτλοπαραγωγούς

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου