Tuesday, 23 April, 2024

Τα τρακτέρ έξω από τη Βουλή – Από την πίσω πόρτα έφυγαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ!

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 9 το βράδυ της Παρασκευής η μεγάλη συγκέντρωση των αγροτών στην πλατεία Συντάγματος. Οι αγρότες έδωσαν ραντεβού για τις 11 το πρωί του Σαββάτου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι συγκεντρωμένοι έφτασαν τους 15.000. Στο πλευρό των αγροτών βρέθηκαν και άλλοι επαγγελματικοί κλάδοι και η ΑΔΕΔΥ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, στην πλατεία βρίσκονται περισσότεροι από 15.000 αγρότες, αλλά και εργαζόμενοι από άλλους επαγγελματικούς κλάδους.

foriaVoyli

karditsa

sugkentrosi-pame-sto-suntagma

Στον χώρο μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη, οι αγρότες άναψαν φωτιά με ξερά κλαδιά, ενώ έδωσε συναυλία ο Γιώργος Μαργαρίτης. Εντωμεταξύ, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εγκατέλειψαν τα γραφεία τους στη Βουλή άρον – άρον προτού οι αγρότες φτάσουν στην πλατεία Συντάγματος για την αγροτική κινητοποίηση κατά του Ασφαλιστικού που βρίσκεται σε εξέλιξη. Την ώρα που η συγκέντρωση διαμαρτυρίας με τη συμβολική παρέλαση των τρακτέρ μπροστά από τη Βουλή τα γραφεία του ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ που στεγάζονται στον δεύτερο όροφο του κοινοβουλίου ήταν άδεια! Η κατάσταση θυμίζει εποχές «Αγανακτισμένων» όταν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τότε φυγαδεύονταν ακόμα και μέσα από τον Εθνικό Κήπο για να αποφύγουν την επαφή με τους διαδηλωτές. Στη Βουλή παρέμειναν μόνο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου και ο Γιώργος Κατρούγκαλος που μετέχουν στην συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης για το αγροτικό που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ.

Τα τρακτέρ έξω από τη Βουλή – Από την πίσω πόρτα έφυγαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου