Tuesday, 19 March, 2024

Συνελήφθη 56χρονος για διακίνηση παράνομων φυτοφαρμάκων

Μία ιδιαίτερα επικερδή παράνομη «επιχείρηση» είχε στήσει ένας 56χρονος, ο οποίος συνελήφθη από την Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Ο 56χρονος ειδικεύονταν στη διακίνηση και χρήση παραποιημένων και παράνομων φυτοφαρμάκων. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία, παραβάσεις των νομοθεσιών που αφορούν στη διάθεση γεωργικών φαρμάκων στην αγορά, τα όπλα καθώς και τον Εθνικό Τελωνειακό Κώδικα. Για την υπόθεση πραγματοποιήθηκε έρευνα σε αποθήκη που διαχειρίζονταν ο 56χρονος, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης και Ελέγχων Θεσσαλονίκης και άλλων υπηρεσιών. Στο πλαίσιο της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
751,9 λίτρα παράνομων γεωργικών φαρμάκων,
161,45 κιλά παράνομων γεωργικών φαρμάκων,
224 λίτρα λαθραίων αλκοολούχων υγρών διαφόρων τύπων,
32 φιάλες με οινοπνευματώδη ποτά βουλγαρικής προέλευσης,
84 τεμάχια απομιμητικών ρούχων διαφόρων εταιρειών,
23 συσκευασίες με κόκκους καφέ διαφόρων εταιρειών, βουλγαρικής προέλευσης και
142 αυτοκόλλητες ταινίες γεωργικών φαρμάκων.
Παράλληλα υπάλληλοι του Ε.Φ.Ε.Τ. δέσμευσαν 334,2 κιλά ελιών και ληγμένα προϊόντα, φερόμενα ως εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, με ελλιπείς και ψευδείς επισημάνσεις, τα οποία θεωρήθηκαν ύποπτα νοθείας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην αποθήκη του 56χρονου βρέθηκαν 8 μεταλλικές συσκευασίες των πέντε λίτρων, με αλφαριθμητικό κωδικό έγκρισης που ανήκε σε μονάδα τυποποίησης διαφορετική από την αναγραφόμενη και 10 μεταλλικές συσκευασίες των πέντε λίτρων, με ψευδή αλφαριθμητικό κωδικό έγκρισης. Αμέσως μετά ακολούθησε έρευνα στην κατοικία του 56χρονου, όπου μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
σπάθη και 3 στιλέτα διαφόρων διαστάσεων,
πιστόλι, με γεμιστήρα και 6 φυσίγγια,
πιστόλι κρότου, με γεμιστήρα και 7 αβολίδωτα φυσίγγια,
3 δοχεία των πέντε λίτρων εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου, με ψευδή αλφαριθμητικό κωδικό έγκρισης και
2.790 ευρώ.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου