Tuesday, 23 April, 2024

Συνάντηση αγροτών της Πέλλας με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ένα βήμα πριν τις κινητοποιήσεις

Για την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου ορίστηκε η συνάντηση των Αγροτικών Συλλόγων της Πέλλας, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης

στην αίθουσα δημοτικών συνεδριάσεων του δήμου Σκύδρας.

Με πρωτοβουλία των Αγροτικών Συλλόγων Σκύδρας, Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας, Αγροτικού Συλλόγου Βελβεντού και Συνεταιρισμών από τη Λάρισα, αποφασίστηκε η επίδοση επιστολής προς τον Πρόεδρο της Βουλής, ώστε να τεθεί στην ολομέλεια της Βουλής προ ημερησίας συζήτηση για το μεγάλο θέμα που αφορά το ‘’μέλλον“ της αγροτικής παραγωγής, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών είναι επιβεβλημένη.

Η Επιστολή των εκπροσώπων Αγροτικών φορέων και Kτηνοτρόφων Σκύδρας προς τον πρόεδρο της Βουλής:

Προς τον Αξιότιμο Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Νικόλαο Βούτση.

κ. Πρόεδρε, η απόφαση μας να απευθυνθούμε στο Προεδρείο της Βουλής και προσωπικά σε εσάς, ώστε να προσκαλέσετε στην ολομέλεια της Βουλής προ ημερησίας συζήτηση για το μεγάλο θέμα που αφορά το ‘’μέλλον“ της αγροτικής παραγωγής της χώρας μας, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών είναι επιβεβλημένη.

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια έχει φέρει αρνητικά αποτελέσματα στην παραγωγή, όσον αφορά την εθνική οικονομία και δυστυχώς έχουμε αυξήσει τις εισαγωγές και μειώσαμε τις εξαγωγές.

Δεδομένου ότι έχουμε 6 εκατομμύρια στρέμματα ακαλλιέργητα από παραγωγούς που δεν επέλεξαν την παραγωγή αλλά την ενίσχυση, θα πρέπει να αλλάξουμε στρατηγική ώστε ως χώρα να είμαστε παραγωγική και αυτάρκης.

Το κόστος παραγωγής-ενέργεια είναι δυσβάσταχτο και αντιπαραγωγικό στην χώρα μας, για να μπορεί να είναι ανταγωνιστικό κριτήριο ως προς την διαμόρφωση των τιμών.

Η ζωική και η φυτική παραγωγή είναι οι δύο σταθεροί πυλώνες ανάπτυξης και ως εκ τούτου θα πρέπει να προστατευθούν διότι πάνω σ΄αυτές βασίζεται η διαμόρφωση της οικονομικής ευημερίας μιας χώρας και άρα επιθυμούμε την παραγωγή πλούτου και το δίκαιο της φορολογίας.

Η θεματολογία της συζητήσεως θα πρέπει να εμπεριέχει τις μεταξύ των άλλων και τις εξής ενότητες:

– Ασφαλιστικό

– Φορολογικό

– Κόστος Παραγωγής- Ενέργεια

– Ενδιάμεση Αναθεώρηση ΚΑΠ 2017

– ΕΛΓΑ (αναθεώρηση κανονισμού)

– Αδιάθετες παραγωγές λόγω εμπάργκο.

Κοινοποίηση:

-Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου,

-Κόμματα,

-Προέδρους Κομμάτων

Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι:

ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ – ΟΜΑΔΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ – ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ – ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΑΓΡΟΤΩΝ & ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ:

Στέφανος Τοπαλίδης

Συνάντηση αγροτών της Πέλλας με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ένα βήμα πριν τις κινητοποιήσεις

 

 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου