Thursday, 28 March, 2024

Συμπιέζει χρονικά τις δηλώσεις ΟΣΔΕ ο «μηχανογράφος» για το κατοστάρικο

Να συµπιέσουν χρονικά την περίοδο υποβολής των δηλώσεων, οι οποίες ειδικά για το 2015 ξεκίνησαν ηλεκτρονικά απαρχής του έτους προσπαθούν εντέχνως οι φορείς υλοποίησης του νευραλγικού έργου

Σκοπός τους, για µια ακόµα χρονιά, όπως γράφει η εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί στα περίπτερα, δεν είναι άλλος, από το να «στριµώξουν» τους παραγωγούς, να στενέψουν τα περιθώρια, ώστε όπως συνηθίζεται, τις τελευταίες µέρες της προθεσµίας, να έχουν πάτηµα να αυξήσουν το κόστος υποβολής. Απο τον ΟΠΕΚΕΠΕ ρίχνουν το φταίξιµο της καθυστέρησης ανοίγµατος του συστήµατος, στο διεθνή ανοικτό διαγωνισµό επιλογής αναδόχου.Απο τον ΟΠΕΚΕΠΕ ρίχνουν το φταίξιµο της καθυστέρησης ανοίγµατος του συστήµατος, στο διεθνή ανοικτό διαγωνισµό επιλογής αναδόχου. Ο συγκεκριµένος τακτικισµός που υπηρετούν κατά γράµµα τα κατά τόπους «µαγαζάκια» του ΟΣ∆Ε έχει φέρει σε απόγνωση χιλιάδες αγρότες που θέλουν να τελειώσουν µε την υποχρέωση αυτή µια ώρα αρχύτερα. Την επικίνδυνη τακτική έχουν προ πολλού αντιληφθεί οι παραγωγοί, που παραδοσιακά στιβάζονται, τις τελευταίες ηµέρες προθεσµίας στις κατά τόπους πύλες, όπου απευθύνονται, για να κάνουν δηλώσεις.
Το όλο σκηνικό παρακουλουθούν τεχνικοί σύµβουλοι, συνεταιρισµοί και λοιπές πύλες, οι οποίοι όλως τυχαίως θα εµφανιστούν πρόθυµοι και πανέτοιµοι κοντά στη λήξη της επίσηµης προθεσµίας του ΟΠΕΚΕΠΕ, να διεκπεραιώσουν τις διαδικασίες. Με το αζηµίωτο βέβαια, αφού ο χρόνος είναι χρήµα και όταν υπάρχει έλλειψή του, µπορεί να… ακριβύνει εκείνος και οι παρεχόµενες υπηρεσίες. Παράλληλα, κι ενώ το άνοιγµα της πίτας των δηλώσεων ΟΣ∆Ε σε περισσότερους από το Βαγγέλη Αποστόλου, µεγαλώνει τις αντιδράσεις των «παλιών» πιστοποιηµένων, στον ΟΠΕΚΕΠΕ ρίχνουν το φταίξιµο της παρατηρούµενης καθυστέρησης ανοίγµατος του συστήµατος, στο διεθνή ανοικτό διαγωνισµό επιλογής αναδόχου, που θα διαχειριστεί τις αιτήσεις του τρέχοντος έτους.
Χαρακτηριστική είναι σχετική απάντηση σε ερωτήµατα που αφορούν στον ΟΠΕΚΕΠΕ και το οποίο κοινοποίησε ο βουλευτής Λακωνίας ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Αραχωβίτης: «Η ∆ιοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ προσπαθεί εντατικά στην κατεύθυνση να δροµολογηθεί η διαδικασία υποβολής δηλώσεων ΟΣ∆Ε 2016, όσο το δυνατόν συντοµότερα σε σχέση µε τα προηγούµενα χρόνια. Όµως, η επίτευξη του αυτού συναρτάται και από παράγοντες που εκφεύγουν αντικειµενικά αυτής της πρόθεσης, όπως π.χ. η σύντοµη ολοκλήρωση του ∆ιεθνούς Ανοικτού ∆ιαγωνισµού για επιλογή αναδόχου του έργου διαχείρισης των αιτήσεων για το 2016. Σε κάθε περίπτωση, οι όποιες διορθωτικές κινήσεις γίνονται για τη βελτίωση της διαδικασίας θα γνωστοποιούνται άµεσα προς όλους τους ενδιαφερόµενους, όπως επί παραδείγµατι έγινε πολύ πρόσφατα µε την «Συµπληρωµατική Πρόσκληση Ενδιαφέροντος για το 2016 Πιστοποίηση-Αναγνώριση Φορέων Α΄στα πλαίσια του Ολοκληρωµένου Συστήµατος ∆ιαχείριση Επιδοτήσεων για τα έτη 2016-2020», η οποία τέθηκε σε διαβούλευση, µε καταληκτική ηµεροµηνία την 28η ∆εκεµβρίου», τονίζονταν χαρακτηριστικά.

Συμπιέζει χρονικά τις δηλώσεις ΟΣΔΕ ο «μηχανογράφος» για το κατοστάρικο

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου