Friday, 26 April, 2024

Στο Παλαίφυτο η Θεοδώρα Τζάκρη για τις ζημιές στις καλλιέργειες από την ισχυρή χαλαζόπτωση

Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη επισκέφτηκε στις 4 Ιουνίου 2018 το Παλαίφυτο, που το απόγευμα της Κυριακής επλήγη από χαλαζόπτωση

σε ένα ευρύτερο μέτωπο που περιλαμβάνει εκτός από το Παλαίφυτο, την Καρυώτισσα, τους Γαλατάδες, τον Άγιο Λουκά και την Κρύα Βρύση, η οποία προκάλεσε τεράστιες ζημιές στις δεντροκαλλιέργειες, όπως ροδάκινα, κεράσια, κ.λπ.
Η κ. Τζάκρη ενημερώνει τους αγρότες στους παραπάνω οικισμούς ότι το πρωί της Τρίτης 5-6-2018 η Επόπτης του ΕΛΓΑ κ. Αβραμίδου θα βρίσκεται στις πληγείσες περιοχές ως επικεφαλής κλιμακίου για να προβεί στις αναγκαίες επισημάνσεις, ενώ από σήμερα ήδη έχουν ανοίξει οι αναγγελίες ώστε να προβούν οι παραγωγοί στις δηλώσεις ζημίας.
Η κ. Αβραμίδου ενημέρωσε την κ. Τζάκρη ότι το Τοπικό Κατάστημα του ΕΛΓΑ Βεροίας βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα να προβεί άμεσα σε εξατομικευμένες εκτιμήσεις, καθώς, πλην των μονίμων γεωπόνων εκτιμητών που διαθέτει, φέτος έχει προσλάβει εγκαίρως και σημαντικό αριθμό συμβασιούχων γεωπόνων εκτιμητών, οι οποίοι μπορούν να προβούν σε εξατομικευμένες εκτιμήσεις -εάν οι δηλώσεις ζημίας γίνουν σύντομα- ακόμη και πριν την παρέλευση της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων, που βάσει του Κανονισμού είναι δεκαπέντε ημερών και λήγει στις 18 Ιουνίου.
Η έγκαιρη εξατομικευμένη εκτίμηση κρίνεται αναγκαία διότι αυτή την στιγμή στις πληγείσες περιοχές υπάρχουν ποικιλίες κερασιού, ροδάκινου κ.λπ. που βρίσκονται στο στάδιο της συγκομιδής, έτσι ώστε η καταγραφή των ζημιών να είναι άμεση και αντικειμενική και να αποτυπωθεί το πραγματικό μέγεθος της ζημίας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου