Friday, 26 April, 2024

Στην Ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση το νομοσχέδιο του ΥπΑΑΤ για τα νωπά προϊόντα

Σήμερα, Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017, αναμένεται να εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του ΥπΑΑΤ με θέμα: «Διακίνηση και εμπορία νωπών και ευαλλοίωτων αγροτικών προϊόντων και άλλες διατάξεις»

Την εν λόγω πληροφορία ανέφερε ο υπουργός, Β. Αποστόλου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την αγροτική παραγωγή, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου στη Λάρισα. Εισηγητές από την πλευρά της κυβέρνησης είναι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννης Καραγιάννης και από την πλευρά της αντιπολίτευσης είναι η βουλευτής της ΝΔ, Φωτεινή Αραμπατζή. Το νομοσχέδιο αφορά την υποχρεωτική εξόφληση μέσα σε 60 μέρες των παραγωγών νωπών και ευαλλοίωτων προϊόντων, ενώ περιέχει και ρυθμίσεις για την περιφερειακή και κεντρική σύσταση συνεταιριστικών οργανώσεων.

Επίσης, το εν λόγω νομοσχέδιο προβλέπει την υποχρεωτική αναγραφή στις συσκευασίες της χώρας αρμέγματος για το γάλα και την υποχρεωτική αναγραφή της χώρας προέλευσης στις ταμειακές μηχανές, σε όλα τα σημεία που πωλείται το κρέας και τα σκευάσματά του.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου