Wednesday, 17 April, 2024

Σε 5 δόσεις ως 29/9 οι εισφορές Μαρτίου αγροτών στον ΕΦΚΑ

Στην ανάρτηση των ειδοποιητηρίων πληρωμής των εισφορών των αγροτών αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών για τον μήνα Μάρτιο, προχώρησε το βράδυ της Τετάρτης 9 Μαΐου ο ΕΦΚΑ

Στην ιστοσελίδα efka.gov.gr αναρτώνται τα νέα εκκαθαριστικά, με πολυήμερη καθυστέρηση που κρίθηκε επιβεβλημένη για να γίνει η εκκαθάριση των εισφορών του 2018.
Ωστόσο στα εκκαθαριστικά αναγράφεται σαν «Μήνυμα προς Ασφαλισμένους» ότι «περιλαμβάνονται καταβληθείσες εισφορές έτους 2016» και «εκκρεμεί εκκαθάριση ασφαλιστικών εισφορών έτους 2017».
Σύμφωνα πάντως με όσα είχε προαναγγείλει ο ΕΦΚΑ, με την εκκαθάριση του Μαρτίου οι αγρότες, αυταπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες θα έπρεπε να πληρώσουν τις τρέχουσες μηνιαίες εισφορές του 2018, αλλά και τις αναδρομικές που θα προκύψουν από την εκκαθάριση των εισφορών του 2017.
Με εγκύκλιο του μάλιστα ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Πετρόπουλος διευκρίνισε πως όσοι εκ των ασφαλισμένων κληθούν να πληρώσουν περισσότερα, θα έχουν τη δυνατότητα να καταβάλουν την αναδρομική επιβάρυνση σε πέντε δόσεις μέχρι την 29η Σεπτεμβρίου. Για όσους προκύψει πιστωτικό υπόλοιπο, το σχετικό ποσόν ή θα επιστραφεί εφάπαξ ή, αν το επιθυμεί ο ασφαλισμένος, θα μείνει ως πιστωτικό υπόλοιπο στον λογαριασμό του.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΦΚΑ:
Ειδοποιητήρια πληρωμής εισφορών Μαρτίου 2018 και ειδοποιητήρια εκκαθάρισης ασφαλιστικών εισφορών 2017 Μη Μισθωτών
Σας ενημερώνουμε ότι αναρτήθηκαν οι εισφορές Μαρτίου 2018, καθώς και η εκκαθάριση εισφορών 2017 των αγροτών αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών.
Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επισκεφθούν τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες προκειμένου να πληροφορηθούν αναλυτικά την εισφορά τους, να αντλήσουν την ταυτότητα πληρωμής ή να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο πληρωμής δεδομένου ότι δεν θα πραγματοποιηθεί ταχυδρομική αποστολή.
Υπενθυμίζεται ότι έχει δοθεί παράταση για την πληρωμή εισφορών Μαρτίου 2018 των Αγροτών, Αυτοαπασχολούμενων και Ελεύθερων Επαγγελματιών έως την Παρασκευή 18.5.2018.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου