Tuesday, 23 April, 2024

Σε Χρύσα – Τσάκους – Ροδωνιά η Θεοδώρα Τζάκρη για τις ζημιές στις καλλιέργειες από τη σφοδρή ανεμοθύελλα

Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη βρέθηκε σήμερα Σάββατο 23 Ιουνίου στην Χρύσα – Τσάκους που επλήγησαν από μπουρίνι και σφοδρή ανεμοθύελλα

που προκάλεσε ζημιές στις καλλιέργειες που βρίσκονται λίγο πριν το στάδιο της συγκομιδής.


Ειδικότερα το βράδυ της Παρασκευής και τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου το αγρόκτημα της Χρύσας επλήγη από μπουρίνι συνοδευόμενο από ανεμοθύελλα που προκάλεσε ζημίες στις δεντροκαλλιέργειες (ροδάκινα, δαμάσκηνα κ.λπ.) και πιο συγκεκριμένα έντονη καρπόπτωση ώριμων καρπών.


Η κ. Τζάκρη επικοινώνησε με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του Καταστήματος ΕΛΓΑ Βεροίας, τους οποίους ενημέρωσε για την έκταση της ζημίας στις καλλιέργειες, ενώ απέστειλε και σχετικό οπτικοακουστικό υλικό που συνέλεξε από τα αγροκτήματα.

Ο επόπτης του ΕΛΓΑ για την Αλμωπία ενημέρωσε την κ. Τζάκρη ότι το πρωί της Δευτέρας 25 Ιουνίου θα πραγματοποιήσει προεπισκόπηση για τη διαπίστωση του ύψους της ζημίας από την ανεμοθύελλα που σημειώθηκε στην περιοχή, η οποία ανεμοθύελλα αποτελεί κίνδυνο που καλύπτεται από τον Κανονισμό του ΕΛΓΑ, και αμέσως θα δοθεί εντολή να ανοίξει αναγγελία ώστε να προβούν σε δηλώσεις ζημίας οι παραγωγοί που έχουν υποστεί ζημίες στις καλλιέργειές τους.
Η εξατομίκευση των εκτιμήσεων θα είναι άμεση και θα ξεκινήσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση των δηλώσεων.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου