Saturday, 20 April, 2024

Σε αγροτικό κλοιό η Αθήνα

Επεισόδια σημειώθηκαν στο Δαφνί, όπου η αστυνομία δεν επέτρεψε στους αγρότες να μπουν στην Αθήνα με αγροτικά αυτοκίνητα και τρακτέρ.

Aγρότες πέταξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έκαναν χρήση δακρυγόνων, ενώ ορισμένοι έσπασαν περιπολικό. Με λεωφορεία και αγροτικά οχήματα συνεχίζουν να κατευθύνονται στην Αθήνα αγρότες από όλη την Ελλάδα. Εκτεταμένα επεισόδια το πρωί έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου παραμένει η ένταση. Όλες οι εξελίξεις από το naftemporiki.gr.

agrotes-epeisodia-sto-dafni
Εντωμεταξύ, συνεχίζεται η προσέλευση των αγροτών στην Αθήνα και ήδη πριν λίγη ώρα έφτασαν στην πλατεία Βάθη και παραγωγοί από την Πελοπόννησο.

 agrotes-koropi-mploko-astunomias-trakter
Στην περιοχή, όπου βρίσκεται και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, επικρατεί ατμόσφαιρα τεταμένης ηρεμίας, ενώ νωρίτερα αγρότες απομόνωσαν ομάδα νεαρών, η οποία επιχείρησε να δημιουργήσει σκηνικό έντασης.
Εν τω μεταξύ στην πλατεία Συντάγματος έχουν ήδη στηθεί σκηνές, αφού πρόθεση των αγροτών είναι να παραμείνουν στην πρωτεύουσα τουλάχιστον επί διήμερο. Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα στο Κορωπί όταν αγρότες με 10 τρακτέρ έσπασαν διαχωριστική μπάρα και έκλεισαν τον δρόμο προς το αεροδρόμιο. Αυτήν την ώρα στο σημείο επικρατεί ένταση, ενώ παράλληλα βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

agrotes
Ν. Τόσκας: Ακροδεξιά στοιχεία πρωτοστατούν στα επεισόδια στο Χαϊδάρι
«Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε έκτροπα» διαμήνυσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκας, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ενώ κατήγγειλε ότι «ακροδεξιά στοιχεία πρωτοστατούν στα επεισόδια στο Χαϊδάρι» και προσπαθούν «να παρασύρουν τους αγρότες».
«Ακροδεξιά στοιχεία, χρυσαυγίτικα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή προσπαθούν να προκαλέσουν σύγχυση και να αποπροσανατολίσουν από τις διεκδικήσεις του αγροτικού κινήματος», ανέφερε.
Πρόσθεσε ακόμη ότι «οι αγροτικές διεκδικήσεις είναι σεβαστές και θα τις διαφυλάξουμε».
Παραμένει η ένταση έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου αγρότες εξακολουθούν να βρίσκονται έξω από το κτήριο.
Αγρότες από την Κρήτη έχουν κατασκηνώσει στην πλατεία Συντάγματος.
Ζημιές σε περιπολικό προκάλεσαν αγρότες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων νωρίτερα στο Δαφνί, χρησιμοποιώντας καδρόνια και πέτρες, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ. Η αστυνομία δεν τους επέτρεψε, τελικά, να περάσουν με τρακτέρ και αγροτικά και έτσι έρχονται στο κέντρο της Αθήνας με ΙΧ και πούλμαν.
Αποκλεισμένη για πέμπτη μέρα η εφορία Ρεθύμνου από αγρότες
Κλειστή για πέμπτη ημέρα έμεινε η Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία Ρεθύμνου από αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής που έχουν αποκλείσει την είσοδό της.
Όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωση τους, «θέλουμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στη μεγάλη διαδήλωση των αγροτών στην Αθήνα και να δείξουμε την αποφασιστικότητα μας ενάντια στη λεηλασία των ζωών μας».
Οι αγρότες που βρίσκονται έξω από το κτήριο της ΔΟΥ παρακολουθούν τις εξελίξεις από την Αθήνα και όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΜΠΕ στην περιοχή, δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.
Στα Χανιά, αγρότες και κτηνοτρόφοι μέλη της Ενωτικής Ομοσπονδίας παραμένουν στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια, ωστόσο η εθνική οδός Χανίων-Ρεθύμνου είναι ανοικτή, καθώς δεν προχωρούν σε ολιγόλεπτους αποκλεισμούς, όπως έκαναν τις προηγούμενες ημέρες.
Κλειστή η έξοδος της Αττικής οδού για Κορωπί λόγω των κινητοποιήσεων των αγροτών. Σύμφωνα με την Τροχαία, θα παραμείνει κλειστή έως τις 8 το βράδυ. Καθυστερήσεις στην έξοδο για Μαρκόπουλο.
Ένταση επικρατεί αυτήν την ώρα στο Δαφνί, καθώς η αστυνομία δεν επιτρέπει στους αγρότες να συνεχίσουν την πορεία τους προς το κέντρο της Αθήνας με τα αγροτικά αυτοκίνητα.
Ένωση Κεντρώων: Τη λύση δεν τη δίνουν τα ΜΑΤ
«Να πάρει πίσω το νόμο Κατρούγκαλου για να ηρεμήσει η κοινωνία» καλεί την κυβέρνηση η Ένωση Κεντρώων με αφορμή τα επεισόδια μεταξύ αγροτών και αστυνομίας. «Την λύση δεν την δίνουν ούτε τα ΜΑΤ ούτε οι ξυλοδαρμοί», επισημαίνει το κόμμα σε ανακοίνωσή του, ενώ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «ονομάζει τους αγρότες ακροδεξιούς και ταραξίες» ενώ συγχρόνως τους εγκαλεί για το γεγονός ότι δεν προσέρχονται στον διάλογο.
«Διάλογο ονομάζει η κυβέρνηση την αποδοχή ειλημμένων αποφάσεων. Όμως δεν είναι αυτό διάλογος», σημειώνει, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να ξεκινήσει ειλικρινής διαβούλευση με συμμετοχή όλων των κομμάτων και των φορέων.

Σε αγροτικό κλοιό η Αθήνα

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου