Thursday, 18 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση – συνάντηση από τον Αγροτικό Σύλλογο Σκύδρας

Ενημέρωση – συνάντηση, αλλά και απολογισμός των κινητοποιήσεων έγινε το βράδυ της Παρασκευής 4 Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο Σκύδρας από τα μέλη του Αγροτικού Συλλόγου του Δήμου Σκύδρας

Ο πρόεδρος της Συντονιστικής Νίκος Δημητριάδης ενημέρωσε τους αγρότες που παραβρέθηκαν – η αλήθεια όχι όσοι θα περιμέναμε – για τη συνάντηση των μπλόκων με τον πρωθυπουργό, τα όσα κέρδισαν και τα όσα έμειναν στις διεκδικήσεις…

Όπως είπε ο κ. Δημητριάδης «Αποχωρήσαμε από τα μπλόκα μετά από 40 ημέρες. Στη σύσκεψη που έγινε με τον Α. Τσίπρα τέθηκαν τα αιτήματα μας, για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, που δεν πήραμε αυτά που θέλαμε.

agrotesskydras

agrotesskydras2

Μεταξύ των προτάσεων από μέρους του, διότι δεν επρόκειτο για δεσμεύσεις, σημείωσε πως θα γίνεται άμεση καταβολή ποσού των συνδεδεμένων ενισχύσεων και αποζημιώσεων των παραγωγών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα για το ρωσικό εμπάργκο, θα ομαλοποιηθούν οι ενισχύσεις και οι αποζημιώσεις, όπου σε ετήσια βάση, οι πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ θα ξεκινούν από τον Νοέμβριο και θα ολοκληρώνονται μέχρι τα τέλη Μαρτίου του επόμενου έτους, εκτός από το 10% που αφορά την εξόφληση και θα καταβάλλεται τον Ιούνιο.

xaris

oloi

Δέσμευση για συντομότερη καταβολή των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ και επιτάχυνση της επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες ειδικού καθεστώτος, καθώς και όλων των οφειλών του δημοσίου, όπως ο ΦΠΑ και ο φόρος πετρελαίου.

Αυτά δεν ικανοποίησαν τους παραγωγούς όμως όπως ειπώθηκε θα ήταν δύσκολη η συνέχιση των κινητοποιήσεων, όμως το επόμενο διάστημα ενδεχόμενα να υπάρξουν άλλες δράσεις.

Περισσότερα σε επόμενη ανάρτηση.

Χ.Π.

Πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση – συνάντηση από τον Αγροτικό Σύλλογο Σκύδρας

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου