Tuesday, 16 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Πολλοί τα πήραν λίγοι τα είδαν τα ποσά της ενιαίας ενίσχυσης

Μόνο στην ηλεκτρονική πλατφόρµα του οργανισµού πληρωµών και στο σύνολο των λογιστικών κινήσεων από τα ΑΤΜ’s κατάφεραν οι περισσότεροι αγρότες να δουν τελικά το σύνολο των χρηµάτων που δικαιούνταν -αν και απείχε από αυτά που περίµεναν

από την πληρωµή της δεύτερης δόσης της ενιαίας ενίσχυσης συνολικού ύψους 713,6 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda.
Από το απόγευµα της Μεγάλης ∆ευτέρας άρχισαν οι πιστώσεις των λογαριασµών σε 1.255.990 παραγωγούς, και µάλιστα µε κάποια καθυστέρηση αφού χρειάστηκε χρόνο ο ΕΛΓΑ προκειµένου να παραδώσει τις δισκέτες του στην τράπεζα µε την παρακράτηση µέρους των ενισχύσεων που αφορούσαν τις εισφορές των παραγωγών. Μετά τον ΕΛΓΑ, «χέρι» έβαλαν δηµόσιο, ταµεία και εφορίες, καλύπτοντας µε συµψηφισµούς τις οφειλές που υπήρχαν από τους αγρότες.
Όπως όλα έδειξαν, η «βιασύνη» των αρµοδίων να καταστεί δυνατή η πίστωση των λογαριασµών ως το απόγευµα της Μ. ∆ευτέρας ήταν τελικά για να πάρει οικονοµική ανάσα το δηµόσιο και τα ταµεία και όχι για να αναζωογονηθούν οι αγρότες, που τόσο πολύ το έχουν ανάγκη το τελευταίο διάστηµα. Άλλωστε, η όλη διαδικασία ήταν τόσο αυτοµατοποιηµένη, που µέσα σε λίγη ώρα µπήκαν τα χρήµατα στους λογαριασµούς και αµέσως µετά βγήκαν µέσω των συµψηφισµών, για να καλύψουν όλες τις οφειλές των αγροτών απέναντι στο κράτος.

Πολλοί τα πήραν λίγοι τα είδαν τα ποσά της ενιαίας ενίσχυσης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου